DAX verliest meer dan 350 punten

Het coronavirus is het onderwerp in de markten. De angst voor een wereldwijde pandemie drukt ook zijn stempel op de valutamarkten en grondstoffenmarkten.

De Dax begint de week stevig in het rood en daalt in de middag met 2,6 procent op 13.218 punten, meer dan 280 punten minder dan aan het einde op vrijdag. Eind vorige week sloot de benchmark van Frankfurt 1,4 procent hoger op 13.577 punten. Op weekbasis won de Duitse beursgraadmeter bijna 0,4 procent. De correctie begon vrijdag met een verzwakkende Amerikaanse aandelenmarkt en ging vandaag verder met massale verkopen in Azië.

Gemaksbeleggen

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Volgens het beleggingsadviesbureau Sentix zou de consolidatie van de Amerikaanse markten nog niet moeten zijn voltooid. De eigenaar van het analysebedrijf AnimusX, Stephan Heibel, adviseert ook na evaluatie van de Handelsblatt- enquête Dax-Sentiment : ” Misschien is het tijd om de ene of de andere positie te halveren en de rest veilig te stellen met een stop loss”. Beleggers konden dus blijven deelnemen aan de rally, maar hebben wat contant geld gegenereerd om aandelen te kopen die bijzonder zwaar worden getroffen door de uitverkoop in het geval van een tegenslag.

Het belangrijkste onderwerp is het coronavirus. “Als de voorspelling wordt bevestigd, zal de Chinese economie slechts met 5,3 procent groeien in het eerste kwartaal van 2020”, zegt vermogensbeheerder Markus Schön. Deze teleurstelling in de groei zal een schok zijn voor de kapitaalmarkten en zal, met name in april en mei 2020, een merkbare invloed hebben op de aandelenmarkten .

Er kan op korte termijn stress zijn als het verloop van de ziekte verergert of het zich uitbreidt. Een wereldwijde pandemie zou ook de wereldwijde groeiverwachtingen aanzienlijk temperen. “Er zou ook een groot negatief effect zijn als Trump bijvoorbeeld het onderwerp aangrijpt om zijn protectionistische economische beleid te benadrukken met de gezondheidsrisico’s van een geglobaliseerde wereld voor de VS”,

Op basis van het momenteel bekende, redelijk beheersbare verloop van de ziekte, zal China dit jaar economische output verliezen die overeenkomt met de volledige economische kracht van Cyprus of IJsland.

De angst voor een wereldwijde pandemie drukt niet alleen zijn stempel op de aandelenmarkt . Daarom zijn beleggers op zoek naar zogenaamde “veilige havens”. Het goud, de “crisisvaluta” wint 0,8 procent en is met $ 1.583 per troy ounce even duur als het was tijdens de crisis tussen de VS en Iran drie weken geleden.

Het beursgenoteerde fonds (ETF) van iShares met Chinese standaardwaarden daalt met meer dan acht procent op de Duitse markt.

Speculatie over de lagere vraag vanuit China naar het coronavirus stuurt de prijzen van talloze grondstoffen naar beneden. Brentolie uit de Noordzee is goedkoper met 2,25 procent tot $ 59,38 per vat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.