Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het gaat om data, data en nog eens data

In de wereld van vandaag draait het om data, data en nog eens data. Gelet op de huidige forse waarderingen zouden beleggers zich moeten gaan afvragen welke bedrijven en zelfs sectoren kwetsbaar zijn voor deze immer aanzwellende golven van data.

Bedrijven en sectoren gaan FANGeniseren. Dat betekent dat nieuwe bedrijven waar digital en data als het ware in het bloed zitten, de gevestigde orde gaat uitdagen en omverwerpen. Dat gebeurt al in de gezondheidszorg, de industrie en in het transport.

Het gaat ook gebeuren in de technologiesector. Het verzamelen, opslaan en analyseren van eindeloze terrabytes aan data zal van data infrastructuur software een heel grote categorie maken.

Applicatiesoftware zal industrie specifiek worden en dat zal de nekslag worden voor veel van de huidige aanbieders. Data warehousing aanbieders als Snowflake en Databricks mogen waarschijnlijk op heel mooie tijden wachten. Dat geldt ook voor een realtime data platform als Confluent

Een grote winnaar in dit datatijdperk zal de halfgeleiderindustrie zijn. Al die data moeten verwerkt worden en dat betekent een alsmaar grotere vraag naar halfgeleiders. Uiteindelijk is het groeiend belang van de halfgeleidersector kaasje voor Nederlandse spelers als ASML, Asmi en Besi.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *