Hensoldt: correctie voltooid

Van april 2023 tot januari 2024 onderging het aandeel Hensoldt een correctieve fase, die zich vanuit charttechnisch oogpunt voltrok in de vorm van een “bullish” wig. De uitbraak aan de bovenkant wekt nu hoop op een terugkeer naar het succesvolle pad.

Hensoldt is een wereldleider in premium sensoren voor beveiligings- en bewakingsmissies. Het bedrijf ontwerpt innovatieve, geïntegreerde oplossingen in elektronische oorlogvoering, radars, opto-elektronica, avionica en cyberbeveiliging.

Indicatoren

Diverse indicatoren wijzen in dezelfde richting. De analisten van HSBC willen het nieuwe instap-signaal van de MACD benadrukken, evenals de bodemvorming in de loop van de Relatieve Sterkte (Levy).

Katalysator

Als charttechnische katalysator komen nu ook de sprint over de 38-wekenlijn (momenteel op 28,29 EUR) en de recente opwaartse gap bij 30,40/30,85 EUR erbij.

Perspectief

In perspectief biedt de bovengenoemde wigformatie zelfs voldoende potentieel om weer koers te zetten naar het vorige recordhoogtepunt van april 2023 bij 37,54 EUR. In de maandelijkse range onderstreept het recent uitgesproken constructieve candlestickpatroon in de vorm van een zogenaamde “morning star” de momenteel veelbelovende uitgangspositie.

Conclusie

Vanuit het oogpunt van geldbeheer kunnen beleggers – afhankelijk van hun risicotolerantie – ofwel de bovengenoemde koersgap of de langetermijn voortschrijdend gemiddelde gebruiken als beveiliging aan de onderkant. Met de huidige positieve indicatoren en de potentie om het vorige recordhoogtepunt te bereiken, lijkt Hensoldt een veelbelovende keuze voor beleggers.

Geldbeheer

Onder geldbeheeraspecten kunnen beleggers – afhankelijk van hun risicotolerantie – ofwel de bovengenoemde koersgap of het langetermijn voortschrijdend gemiddelde gebruiken als beveiliging aan de onderkant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.