KION dubbel aantrekkelijk aandeel

Elke week filteren de analisten van HSBC op basis van in totaal zeven – voornamelijk trendvolgende indicatoren – de 160 Duitse standaardwaarden uit DAX, MDAX en SDAX. Deze objectieve evaluatie brengt steeds weer even spannende als veelbelovende handelskandidaten aan het licht.

KION-aandeel in de schijnwerpers

Deze week valt het KION-aandeel op, een titel die recentelijk niet bepaald geliefd was bij beleggers. Naast de indicatoranalyse komt er een zeer spannende grafiekconfiguratie naar voren.

KION Group is een in Duitsland gevestigde onderneming die ’s werelds toonaangevende leverancier is van intralogistieke oplossingen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt vorkheftrucks, magazijntrucks en automatiseringstechnologie voor magazijnen en distributiecentra. KION Group heeft meer dan 35.000 medewerkers in meer dan 30 landen en genereert een jaaromzet van meer dan €8 miljard.

Grafiekanalyse en toekomstperspectieven

Na de herovering van de 38-wekenlijn (momenteel op 36,05 EUR) is er onlangs ook een sprong gemaakt over de hoogtepunten van vorig jaar bij 40 EUR. Dankzij deze ontwikkeling is er nu een bodemvorming (zie grafiek). Puur rekenkundig biedt dit een koerspotentieel van ongeveer 12 EUR. In perspectief zijn dus weer noteringen boven de 50 EUR mogelijk. Op weg naar deze regio markeert de piek van juli 2022 een belangrijk tussendoel.

Conclusie

Om de huidige sterke positie niet in gevaar te brengen, is het in de toekomst belangrijk om niet meer duurzaam onder de hoogtepunten van mei en juli vorig jaar bij 39,04/38,90 EUR te vallen. Met de huidige ontwikkelingen en de veelbelovende toekomstperspectieven, lijkt het KION-aandeel een aantrekkelijke keuze voor beleggers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.