DAX: interne trendlijnen van dubbele betekenis

Tijdens de carnavalspauze is er een nieuwe grafiek ontstaan die de analisten van HSBC als een lange termijn oriëntatiepunt zeer aantrekkelijk vinden. Op weekbasis kan er bij de DAX een interessante opwaartse trendkanaal worden geconstrueerd sinds het jaar 2012.

Ontdek DAX-Easy, ons unieke beleggingssysteem! Geniet van geautomatiseerde handel, transparantie via Myfxbook en flexibiliteit in uw investeringen. Klik hier om onze vernieuwde brochure te downloaden. Stap vandaag nog in de nieuwe wereld van beleggen!

Trendanalyse

Terwijl de dieptepunten van 2012 en 2020 dienen als onderste geleiderail (momenteel bij 9.762 punten), fungeren de verschillende hoogtepunten sinds het jaar 2015 als bovenste begrenzing (momenteel bij 17.607 punten). Sindsdien kunnen er twee extra interne trendlijnen worden getekend, waarbij de correctie van 2022 op basis van de onderste (hulp-)trendlijn en het 2023-equivalent op basis van de bovenste uitliep. Dit wordt gezien als een positief teken, als “bearish” tegenbewegingen eindigen op een hoger niveau.

Belangrijke Ondersteuningsniveau

De bovenste, interne trendlijn (momenteel bij 14.789 punten) valt bovendien samen met het dieptepunt van oktober vorig jaar (14.630 punten) en de 200-wekenlijn (momenteel bij 14.549 punten). Op dit niveau bestaat dus een massieve terugtrekkingszone, die vanuit strategisch oogpunt is voorbestemd als lange termijn beveiliging voor beleggers.

Conclusie

De analyse van de langetermijntrends van de DAX index toont een opwaartse trend met een sterke ondersteuningszone rond de 14.549 – 14.789 punten. Dit niveau kan een potentieel instappunt zijn voor beleggers, vooral als er een marktcorrectie plaatsvindt. Het is echter belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat u investeringsbeslissingen neemt.

Niveau Waarde (Punten)
Onderste Geleiderail 9.762
Bovenste Begrenzing 17.607
Interne Trendlijn (Boven) 14.789
Dieptepunt Oktober Vorig Jaar 14.630
200-Wekenlijn 14.549

Deze niveaus kunnen dienen als belangrijke referentiepunten voor beleggers bij het nemen van investeringsbeslissingen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat marktcondities kunnen variëren en dat grondig onderzoek altijd noodzakelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.