Fresenius: de vonk die ontbreekt

Fresenius-aandelen zijn al anderhalf jaar gevangen in een zijwaartse beweging, met een bodem rond de €23 en een plafond rond de €30. Technisch gezien vormt dit een klassieke handelsrange, met als gevolg dat de Bollinger-banden sterk zijn samengetrokken. Dit fenomeen is in het verleden vaak een voorbode geweest van een nieuwe trendimpuls.

Fresenius Bedrijfsprofiel
Fresenius is een wereldwijd opererend gezondheidszorgconcern dat zich richt op de productie van geneesmiddelen en medische apparaten, evenals op de exploitatie van ziekenhuizen en klinieken. Met een focus op dialyse, ziekenhuisproducten en klinische voeding, is Fresenius een toonaangevende speler in de gezondheidszorgsector.

De cruciale weerstand

Het wordt spannend rond de €30, waar een belangrijke weerstandszone ligt. Deze zone bestaat uit de bovengrens van de handelsrange en de 38-maandsgrens (momenteel €30,45). Een succesvolle doorbraak van deze zone kan een koersstijging van ongeveer €7 in gang zetten.

Potentieel voor de lange termijn
Als de koers boven de weerstandszone uitkomt, komen de langetermijnafvlakking van de afgelopen 200 maanden (momenteel €37,63) en de dalende trend sinds juni 2017 (momenteel €38,92) weer in beeld.

 

Niveau Prijs (Euro)
Huidige Koers 30,28
Steun (Onderkant) 23
Weerstand (Bovenkant) 30
Potentieel Koersdoel (bij doorbraak) ~37,28 (Steun + Potentieel opwaarts potentieel van 7 euro)

De huidige koers van 30,28 euro geeft aan dat de aandelen momenteel boven de weerstand van 30 euro handelen, wat een interessante ontwikkeling kan zijn voor verdere koersbewegingen.

Conclusie
Fresenius bevindt zich op een cruciaal punt. Een doorbraak boven de €30 kan een nieuwe opwaartse trend inluiden, terwijl een mislukte poging de koers in de handelsrange houdt. Beleggers moeten de ontwikkelingen rond deze weerstandszone nauwlettend volgen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.