DAX: rugwind uit de VS

De DAX fluctueert momenteel sterk. De aandelenindex heeft de verliezen van gisteren bijna volledig goedgemaakt. Hierdoor is de ondersteuningszone rond het recente dieptepunt van 18.394 punten en de 50-dagenlijn (momenteel op 18.338 punten) bevestigd. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Bollinger Bands en Volatiliteit

De recente marktactiviteit heeft ervoor gezorgd dat de Bollinger Bands blijven krimpen. De grenzen van deze volatiliteitsindicator liggen nu slechts 465 punten uit elkaar. Historisch gezien heeft een dergelijk smal fluctuatiebereik vaak de basis gelegd voor een nieuwe trendimpuls.

Invloed van de Amerikaanse Markten

Gisteren hebben we ook de positieve invloeden vanuit de VS besproken. Vooral de ‘Hammer’-omkeerpatronen op de S&P 500 en de Nasdaq-100 waren opvallend, nadat beide indices hun respectieve 50-dagenlijn hadden bereikt. Deze constellaties hebben de Amerikaanse indices geholpen om nieuwe recordhoogtes te bereiken: 5.354 punten voor de S&P 500 en 19.036 punten voor de Nasdaq-100.

Conclusie

De DAX toont veerkracht door de recente koersverliezen te herstellen en de ondersteuningszones te bevestigen. De krimpende Bollinger Bands wijzen op een mogelijke nieuwe trendimpuls. De positieve signalen vanuit de Amerikaanse markten, met name de omkeerpatronen op de S&P 500 en Nasdaq-100, versterken dit vooruitzicht. Blijvende waakzaamheid en analyse van deze signalen zijn essentieel voor beleggers.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.