Europese tech wordt eindelijk volwassen

Er is weer een stukje geschiedenis geschreven. De waarde van de Europese bankensector ligt nu onder die van de techsector.

Volgens Refinitiv bedraagt de gecombineerde waarde van de Europese banken Euro 822 miljard en die van de techbedrijven Euro 842 miljard.

De bankensector zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De Europese bankenindex is dat jaar met een derde gedaald, terwijl de index voor de techsector 11% gestegen is. Ons eigen ASML doet het goed met een plus van bijna 20%.

Banken zullen het waarschijnlijk nog lang slecht blijven doen. De rente blijft immers ook laag. Dat is nu eenmaal het beleid van centrale banken. Als dan ook nog eens het dividend gepasseerd wordt, dan is dat slecht voor het humeur van de belegger.

Overigens de Europese tech heeft nog een lange weg te gaan voordat het net zo succesvol en doorslaggevend is als de grote Amerikaanse neef!

Misschien kan het Wopke Wiebes fonds daar enige verandering in brengen. Dan moeten we echter geen spoorlijnen gaan aanleggen in de Randstad, maar de tech gaan stimuleren in Eindhoven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.