Europese olie- en gas: koopkans?

Vorige week wezen we op de seizoensgebonden gunstige fase van april tot begin juni voor de olieprijs en over het algemeen voor oliewaarden. In de perioden met cyclische rugwind vallen diverse uitbraken bij verschillende olie-individuele titels.

De Europese Sectorbarometer

De Europese sectorbarometer (STOXX EUROPE 600 OIL&GAS) wil zeker niet achterblijven, want de sprint naar het hoogste niveau sinds 2009 zorgt voor een zeer spannend grafiekbeeld. Aan de ene kant sluit de meerjarige piek van 388 punten een langdurige bodemvorming af.

De Koersontwikkeling

Aan de andere kant vormt het meerjarige hoogtepunt op 388 punten een oplopende driehoek, wat wijst op verdere stijgingen in de toekomst. Deze ontwikkeling wordt ondersteund door een nieuw MACD-koopsignaal, wat het vertrouwen in de opwaartse trend versterkt.

Het Koersdoel

Uit de hoogte van deze trendbevestigende formatie komt een koersdoel van ongeveer 450 punten naar voren. Daarnaast komen zelfs de historische hoogtepunten van 2007 tot 2008, met niveaus van 461/473 punten, weer binnen bereik.

Risicobeperking

Voor beleggers biedt het hoogtepunt van oktober 2018 op 367 punten een ideale ondersteuning aan de onderkant, waardoor zij hun nieuwe longposities kunnen beschermen tegen mogelijke neerwaartse risico’s.

Conclusie

De recente ontwikkelingen in de olie- en gassector, met name het bereiken van het hoogste punt sinds 2009 voor STOXX® EUROPE 600 OIL&GAS, wijzen op een positieve trend binnen de markt. Beleggers kunnen profiteren van deze ontwikkelingen door hun posities strategisch te beschermen en te profiteren van de verwachte verdere stijgingen in de toekomst.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.