DAX: let op deze trendlijn

De Duitse DAX-index bevindt zich momenteel in een spannende fase. Na tien weken van nieuwe records is er een lichte correctie ingezet. Beleggers zijn nu scherp op de trendlijn die fungeert als belangrijke steun.

In deze blogpost bespreken we de actuele situatie van de DAX, bekijken we de belangrijke trendlijn en geven we onze visie op de nabije toekomst.

De correctie lijkt nog niet voorbij en het is nog niet duidelijk of de koersen verder gaan dalen. Wij verwachten wel aanhoudende heftige bewegingen.  Ons DAX-Easy systeem kan daar heel efficiënt op reageren. Het kan ook profiteren van een daling van de beurs. Vraag nu de gratis brochure aan. KLIK HIER

Einde van de Tweede Handelsweek

Op vrijdag is de tweede handelsweek van het tweede kwartaal ten einde gekomen. Beide keren eindigde de DAX met een rode weekkaars.

Einde van een Opmerkelijke Succesreeks

Na tien opeenvolgende weken van steeds nieuwe recordniveaus werd de Duitse index voor het eerst een nieuw all-time high boven de 18.567 punten ontzegd. Deze correctie heeft geleid tot een verkoopsignaal op de RSI, zelfs op wekelijkse basis.

Trendlijn en Ondersteuning

De trendlijn (momenteel bij 17.755 punten), die de verschillende hoogtepunten van 2015 en 2021/22 verbindt, markeert een ook op lange termijn belangrijke ondersteuning. Een terugval onder deze trendlijn zou ongetwijfeld een grotere schok voor de stieren zijn.

Geopolitieke Gebeurtenissen

De geopolitieke gebeurtenissen van het weekend lijkt de DAX vanochtend heel goed te verwerken.

Noodzaak van een Sprong

Om de correctiegevaren van de huidige kwartaalontwikkeling te verbannen, is echter een sprong over de kortetermijncorrectietrend (op dagbasis momenteel bij 18.162 punten) noodzakelijk.

Conclusie

Het is duidelijk dat de DAX zich op een kritiek punt bevindt, waarbij de trendlijn en de RSI belangrijke indicatoren zijn om in de gaten te houden. De komende handelsdagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of de DAX in staat zal zijn om zijn opwaartse momentum te behouden of dat er een grotere correctie op komst is.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.