Nvidia: adempauze of dubbele top?

Gaten die niet gesloten worden, hebben een speciale betekenis. Een schoolvoorbeeld van deze stelling is momenteel de koersontwikkeling van het Nvidia-aandeel. Maar laten we bij het begin beginnen:

De recente koersbewegingen van Nvidia houden beleggers in spanning: is het een pauze voordat het weer omhoog gaat, of een teken van problemen op komst?

Het verloop van de koers kan veel vertellen over de toekomst van een bedrijf en zijn aandelen. Als we naar de grafiek van Nvidia kijken, zien we een interessante situatie ontstaan.

Het Hoogtepunt van Alle Tijden

Het aandeel heeft onlangs weer bijna zijn hoogste punt ooit bereikt, maar slaagde er niet in om dit niveau te overschrijden. Dit roept de vraag op of we te maken hebben met een gezonde pauze voordat het weer omhoog gaat, of dat dit het begin is van een neerwaartse trend.

In de wereld van de aandelenmarkt zijn er bepaalde patronen en signalen die beleggers proberen te interpreteren om te bepalen wat er in de toekomst kan gebeuren. Een van deze signalen zijn ‘gaten’ in de grafiek, zoals die van Nvidia. Deze gaten ontstaan wanneer de koers van een aandeel snel stijgt of daalt zonder dat er transacties plaatsvinden binnen een bepaald prijsbereik. Het niet dichten van deze gaten kan een teken zijn van toekomstige koersbewegingen.

De Grens tussen Beide Interpretaties

De hoogste koers ooit van Nvidia was 974,00 USD. Eind maart bereikte Nvidia bijna weer deze prijs (967,66 USD).  Hierdoor dringt momenteel de vraag op: “adempauze of dubbele top” (zie grafiek).

Een ander belangrijk aspect om in de gaten te houden is de 50-daagse lijn, die aangeeft hoe de gemiddelde koers van Nvidia zich ontwikkelt. Als de koers boven deze lijn blijft, kan dit een positief teken zijn voor toekomstige groei, terwijl een daling eronder juist zorgen kan baren.

De grens tussen beide interpretaties wordt gemarkeerd door het koersgat van 4 maart (onderste gap rand bij 823,00 USD), waarvan de betekenis nog verder wordt onderstreept door de 50-dagenlijn (momenteel bij 824,18 USD).

Geslaagde test

Vorige week heeft Nvidia een belangrijke test goed doorstaan en daarna is de koers duidelijk gestegen. Zolang het belangrijkste gebied dat we hebben genoemd niet wordt doorbroken, kunnen mensen die in Nvidia investeren denken dat dit een rustpauze is.

Conclusie

Op basis van de bovenstaande analyse kunnen we concluderen dat zolang het steungebied van Nvidia niet wordt geschonden, beleggers kunnen uitgaan van een adempauze. Een stijging boven de vorige recordhoogtes zou het beurslicht definitief weer op “groen” laten springen.

Steun: 823/824 USD
Weerstand: 974 USD

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.