Enphase: uitbodeming krijgt vorm

Het Enphase-aandeel vertoont volgens de objectieve analyse met behulp van het HSBC Trend Compass een positieve trend op zowel korte als lange termijn. Ondanks een uitdagende periode sinds eind 2022, inclusief aanzienlijke koersverliezen van 340 USD tot onder 75 USD, heeft het aandeel recentelijk belangrijke technische signalen laten zien.

Enphase Energy is een wereldwijde leider in zonne-energietechnologie en bekend om zijn innovatieve micro-omvormertechnologie. Het bedrijf speelt een cruciale rol in de verschuiving naar duurzame energiebronnen door efficiënte en betrouwbare energieoplossingen te bieden aan huishoudens en bedrijven wereldwijd. Met een sterke focus op technologische vooruitgang en duurzaamheid blijft Enphase Energy een belangrijke speler op het gebied van hernieuwbare energie.

Technische Analyse

Na de doorbraak van de steile neerwaartse trendlijn en het herstel van de 38-wekenlijn (momenteel op USD 113,12), zijn er twee significante technische punten gemarkeerd. Deze ontwikkelingen wijzen sterk op een mogelijke bodemvorming.

Uitbraakpotentieel

Om de lower reversal succesvol te maken, is een doorbraak boven de USD 132/135/140 highs noodzakelijk, zoals aangegeven in de grafiek. Een succesvolle uitbraak zou naar verwachting een verdere stijging van minstens USD 40 kunnen betekenen.

Ondersteunende Factoren

De relatieve sterkte (Levy) en de Kelly-factor spelen een cruciale rol als ondersteuning voor een mogelijke uitbraak. Het blijft essentieel om deze indicatoren positief te blijven interpreteren.

Risicobeperking

Voor beleggers bieden de recente tweewekelijkse lows op USD 122 een beschermingsniveau in geval van een terugval.

Hier is een tabel met de steun(en) en koersdoelen zoals genoemd in de tekst, inclusief de huidige koers van 129,72 USD:

Niveau Prijs in USD
Huidige koers 129,72
Steun (tweewekelijks) 122
Uitbraakniveaus 132, 135, 140
Potentieel doel 169,72 (huidige koers + 40 USD)

Conclusie

Het Enphase-aandeel vertoont tekenen van herstel na een moeilijke periode. Met technische indicatoren die wijzen op potentieel voor verdere stijgingen, is het wachten op een cruciale uitbraak boven bepaalde niveaus om het optimisme te bevestigen. Beleggers moeten echter alert blijven op de genoemde technische signalen en de ondersteunende factoren om hun investeringsbeslissingen te begeleiden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.