DAX onder druk: trendlijn cruciaal

De DAX beleefde een turbulente week met aanzienlijke verliezen. Na een piek van 18.550 punten daalden de Duitse blue chips tot onder de 18.000 punten. Dit markeert de grootste daling sinds de herfst van 2023 en sinds het begin van de huidige opwaartse trend.

Wilt u ook 116,94% winst maken? Dat is het rendement van ons AI-systeem dit jaar. Vraag de gratis brochure hier aan.

Kwantitatieve indicatoren wijzen op risico’s

Kwantitatieve indicatoren bevestigen de toegenomen risico’s op korte termijn. De negatieve kruising op de wekelijkse MACD en de negatieve divergentie op de RSI illustreren de neerwaartse druk op de DAX.

Strategische hedging met trendlijn en koersprestaties
In deze context is strategische hedging van cruciaal belang. De trendlijn, die de verschillende toppen sinds 2015 verbindt, fungeert momenteel als een belangrijke steunzone op 17.878 punten.

Naast de trendlijn is de koersprestatie van Duitse blue chips (de DAX-prijsindex) , exclusief dividenden, een belangrijke indicator. De opkomst van een kleine dubbele top in deze indicator suggereert verdere neerwaartse potentie.

Belangrijke niveaus om in de gaten te houden
Een voortdurende daling onder de oude all-time high van 6.883 punten zou het trendomkeerpatroon definitief voltooien en een potentieel neerwaarts potentieel van ongeveer 400 punten openen.

Conclusie
De DAX bevindt zich in een kritieke fase. Kwantitatieve indicatoren en koerspatronen wijzen op toenemende risico’s op korte termijn. Strategische hedging met behulp van de trendlijn en koersprestaties van Duitse blue chips is essentieel om de neerwaartse druk te beperken. Belangrijke niveaus om in de gaten te houden zijn de trendlijn op 17.878 punten en de oude all-time high van 6.883 punten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.