DAX prijsindex: een cruciale kerngrafiek

Gisteren leed de DAX aanzienlijke koersverliezen. De high-low range van gisteren van bijna 380 punten is opmerkelijk en komt overeen met de grootste dagelijkse fluctuatiemarge van het beleggingsjaar 2024.

Wilt u ook 94% winst maken? Dat is het rendement van ons AI-systeem dit jaar. Vraag de gratis brochure hier aan.

Tweede Kwartaal: Een Klassieke Consolidatie

Het tweede kwartaal wordt gekenmerkt door een klassieke consolidatie. Duitse blue chips handelen sinds Pasen over het algemeen “onder water”. Om een beter inzicht te krijgen, analyseren we vandaag de DAX-prijsindex.

Belangrijke Hoogtepunten en Binnenmaanden

Exclusief dividenden bereikten de Duitse blue chips tussen maart en mei drie opeenvolgende maanden belangrijke hoogtepunten van iets meer dan 7.300 punten. De maandkaars van mei bleef echter binnen de bandbreedte van de tegenhanger van de vorige maand, wat resulteerde in een klassieke “binnenmaand”. Dit fenomeen herhaalde zich tot nu toe ook in juni.

Vergelijking met de Prestatie-Index

Een ander opvallend aspect is dat de meest recente all-time high in de prestatie-index (18.893 punten) niet wordt bevestigd door de DAX-prijsindex. Een doorbraak van de beschreven inside bars zou de volgende belangrijke richtinggevende beslissing moeten geven.

Strategische Hedging

Dit brengt ons bij strategische hedging: de oude recordhoogtes op 6.800 punten zijn voorbestemd als “catastrofestop” voor de DAX-prijsindex.

Conclusie

De DAX-prijsindex biedt cruciale inzichten voor beleggers, vooral in tijden van aanzienlijke marktbewegingen en consolidatieperiodes. Door de prijsindex te analyseren en te vergelijken met de prestatie-index, kunnen beleggers beter strategische beslissingen nemen. De huidige marktcondities en historische hoogtepunten vormen belangrijke indicatoren voor toekomstige marktbewegingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.