Deutsche Telekom: koersexplosie in aantocht?

Deutsche Telekom, een van de grootste telecommunicatiebedrijven ter wereld, staat op het punt om nieuwe hoogten te bereiken. Met een koers die het hoogste niveau sinds 2001 heeft bereikt, is er een sterke indicatie van een aanstaande koersexplosie.

Terugblik op de Markt

De terugval naar de oude uitbraakmarkeringen rond 19 EUR en de twee “Hammer”-omkeerpatronen bleken in retrospectief een ideaal instapmoment te zijn. Dit werd eerder besproken in “HSBC Daily Trading” van 13 november.

Huidige Prestaties

Het aandeel van Deutsche Telekom wordt nu beloond met een nieuw koershoogtepunt van 23,40 EUR – het hoogste niveau sinds 2001. In het lopende jaar ligt het Telekom-aandeel 6% in de plus, waarmee het de DAX (+ 1,25%) achter zich laat.

Toekomstige Vooruitzichten

De enorme bodemvorming sinds het begin van het millennium blijft fungeren als strategische koersdriver. Het koersdoel, afgeleid van de hoogte van de langetermijnomkering, kan worden geschat op ongeveer 25 EUR. Als beleggers de recente terugval interpreteren als een “V-formatie”, dan ontstaat er zelfs een potentieel tot in het gebied van 27 EUR.

Conclusie

Samengevat blijft er een stabiele opwaartse trend bestaan, die hoop geeft op nieuwe meerjarige hoogtepunten. Vanuit risicoperspectief kunnen beleggers de stop om de tot nu toe gerealiseerde koerswinsten veilig te stellen, verhogen naar het niveau van het dieptepunt in december bij 21,34 EUR.

Niveau (EUR) Type
27 Weerstand
25 Weerstand
23.40 Huidige Koers
21.34 Steun (December dieptepunt)
19 Steun (Oude uitbraakmarkering)

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.