Deutsche Telekom: daling biedt instapkans

Deutsche Telekom heeft recentelijk een correctie ondergaan, waarbij de aandelenprijs (Nu 21,52 euro) is gedaald. Deze daling wordt echter gezien als een “pullback”, een term uit de technische analyse die een tijdelijke omkering van de trend van een aandeel beschrijft. Dit kan een goede kans zijn voor beleggers om in te stappen.

De jaren leren veel, wat de dagen nooit zullen weten. Dit citaat gebruiken we altijd om de noodzaak van het analyseren van langetermijnkoersverloop te benadrukken. De grafiek van Deutsche Telekom is in dit verband een echt leerboekvoorbeeld.

Analyse

In het voorjaar ging het aandeel Deutsche Telekom in een correctie, die uiteindelijk leidde tot een terugval naar de oude uitbraakniveaus van ongeveer 19 euro. Op deze basis vormde het aandeel in de zomer twee opeenvolgende “hamer”-omkeerpatronen (zie grafiek).

Deze succesvolle terugval legt nu de basis om op termijn het meerjarenhoogtepunt van 23,13 euro van april weer in het vizier te nemen. Dit komt omdat de opwaartse trend nog steeds onveranderd intact is. Bovendien dient de enorme bodemvorming sinds het begin van het millennium als strategisch koersdrijver (zie grafiek).

Prestaties in 2023

Tegelijkertijd beschikt het aandeel over een solide relatieve sterkte. Ondanks de beschreven terugval noteert het aandeel Deutsche Telekom in 2023 ongeveer 15% in de plus. Hiermee verslaat het zowel de koersstijging van de DAX® (9%) als die van de Stoxx Europe 600 Telecommunication (slechts +2%).

Het koersdoel, afgeleid van de langetermijnbodemvorming, kan op ongeveer 25 euro worden geschat.

Conclusie

De analyse van de koers van Deutsche Telekom laat zien dat het aandeel een sterke kans heeft om in de toekomst verder te stijgen. De huidige daling biedt een goede instapkans voor beleggers die op de lange termijn willen beleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.