Aandeel Apple is aantrekkelijk

Deze analyse gaat over het aandeel van Apple. Op 8 november werd de vraag gesteld of de correctie van het aandeel bijna voltooid was. De grafiek van het aandeel lijkt hierop een antwoord te geven. De belangrijke zone, bestaande uit de 38-wekenlijn (momenteel op 174,90 USD) en de dalende trend sinds augustus (momenteel op 175,54 USD), is recentelijk doorbroken (huidige koers: 186,40 USD).

Bullish Wig

Dit betekent dat de correctie sinds de zomer kan worden gezien als een “bullish” wig (zie grafiek). Dit zou kunnen leiden tot een snelle benadering van het all-time high van 198,22 USD, vooral omdat de besproken wigvorm een berekend koersdoel van ongeveer 202 USD heeft.

Seizoenspatroon

Deze uitbraak past goed bij het seizoenspatroon: historisch gezien kan het aandeel van Apple van half tot eind november gemiddeld bijna 4% stijgen. Met andere woorden, de cyclische trend ondersteunt de huidige opwaartse beweging in de grafiek.

Risicobeheer

De eerder genoemde 38-wekenlijn kan worden gebruikt als een strakke stop-loss om het risico te beperken. Een stop-loss op dit niveau zorgt ook voor een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding (CRV).

Conclusie

De technische analyse van het Apple-aandeel is positief. Het aandeel heeft de belangrijkste technische weerstand doorbroken en de seizoenscyclus is gunstig. Beleggers kunnen overwegen om het aandeel te kopen met een stoploss-order op de 38-weekse lijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.