DAX op weg naar nieuwe hoogten

De DAX heeft een historische mijlpaal bereikt met de hoogste weeksluitingskoers ooit. Wat betekent dit voor beleggers en wat kunnen we verwachten van de toekomst?

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Een systeem dat lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen biedt? En wat dacht u van een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar? Als dit uw wens is, dan hebben we goed nieuws voor u: DAX-Easy is het systeem waar u naar op zoek bent! Vraag de gratis brochure aan

Historische Hoogte

Aan het einde van de week profiteerde de DAX nog steeds van een voltooide vlagconsolidatie. Dit trendbevestigende koerspatroon zorgt ervoor dat de aandelenbarometer weer aan de 17.000-puntengrens krabt. Onder de streep ontstaat daardoor de eerste sterke witte weekkaars van het jaar.

Voorspellingen en Doelen

Conservatief berekend houdt de beschreven correctievlag een koersdoel van 17.450 punten klaar. Dit doelwit harmonieert ook heel goed met de 161,8%-Fibonacci-projectie van de meest recente adempauze (17.410 punten).

Potentiële Katalysatoren

Een sprint over de laatste drie hoogtepunten bij 16.963/16.967/17.003 punten zou in deze context als extra katalysator kunnen fungeren, vooral omdat de Point & Figure-grafiek van de DAX ook “groen licht” geeft.

Risicobeheer

Voor actief geldbeheer kunnen handelaars de meest recente opwaartse koerskloof van 24 januari (16.753 tot 16.761 punten) gebruiken als nauwgezette beveiliging. Als strategische stop dient daarentegen onveranderd het laagste punt van het jaar tot nu toe (16.345 punten), dat bovendien precies valt in de oude uitbraakzone bij 16.500/16.300 punten.

Conclusie

Over het algemeen lijkt het artikel optimistisch over de toekomstige prestaties van de DAX. Het is echter belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om uw eigen onderzoek te doen of professioneel advies in te winnen.

Niveau Type
17.450 Weerstand (Koersdoel)
17.410 Weerstand (Fibonacci-projectie)
17.003 Weerstand (Recent hoogtepunt)
16.761 Steun (Opwaartse koerskloof)
16.345 Steun (Laagste punt van het jaar)

Hier zijn enkele technische termen uitgelegd:

  • Vlagconsolidatie: Dit is een technische analyse term die een prijspatroon beschrijft dat lijkt op een vlag op een stok. Het wordt vaak gezien als een voortzetting van de huidige trend.
  • Trendbevestigend koerspatroon: Dit is een patroon dat aangeeft dat de huidige trend waarschijnlijk zal doorgaan.
  • Weekkaars: In de technische analyse is een kaars een grafische weergave van prijsbewegingen. Een weekkaars toont de opening, hoogste, laagste, en sluitingsprijs van een week.
  • Fibonacci-projectie: Dit is een techniek die wordt gebruikt in technische analyse om mogelijke toekomstige ondersteunings- en weerstandsniveaus te voorspellen.
  • Point & Figure-grafiek: Dit is een soort grafiek die wordt gebruikt in technische analyse. Het toont alleen prijsbewegingen die groter zijn dan een bepaalde hoeveelheid, waardoor kleinere prijsbewegingen worden gefilterd die als onbelangrijk worden beschouwd.
  • Opwaartse koerskloof: Dit is een technische term die verwijst naar een situatie waarin de laagste prijs van een dag hoger is dan de hoogste prijs van de vorige dag.
  • Uitbraakzone: Dit is een prijsniveau waarop een toename van de vraag naar een aandeel het aanbod heeft overtroffen, wat resulteert in een prijsstijging. Het is een technische analyse term.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.