Dermapharm: bodem in de maak?

Sinds begin 2022, toen het aandeel Dermapharm nog ruim 90 euro noteerde, bevindt het papier zich in een moeilijke marktfase. Met 30,80 euro heeft de titel onlangs bijna zijn laagste punt sinds de coronacrisis bereikt.

Dermapharm Holding SE of Dermapharm AG, gevestigd in Grünwald, is een beursgenoteerd Duits farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van dermatologische en allergologische preparaten.

Hoop op Verbetering

Er is hoop op verbetering, en die ligt in de maandelijkse langetermijngrafiek. Hier vormen de laatste drie maandkaarsen een zogenaamde “morgenster.” Dit omkeerpatroon van de kandelaar wordt bevestigd door de bodemformatie in de loop van de relatieve sterkte-index (RSI). Tegelijkertijd heeft de MACD op historisch lage niveaus een positieve divergentie laten zien.

Positieve Signalen

Een mogelijke wending ten goede wordt ook ondersteund door het herstel van de eerdere dieptepunten rond de 35 euro en door aankopen met voorkennis in april en mei. We definiëren daarom een herovering van de 38-wekenlijn (momenteel op 37,84 euro) als een belangrijk startsignaal voor “duurzaam herstelmomentum.” Het vorige jaarlijkse hoogtepunt van januari (43,22 euro) definieert een eerste doel indien succesvol. In de zone van de hoogtepunten van 48,12/49,48 euro zou zelfs een aanzienlijke bodem mogelijk zijn.

Risico’s en Beperkingen

Om de besproken trendomslag niet te riskeren, zou het aandeel in de toekomst niet meer onder het dieptepunt van maart 2023 van 34,30 euro moeten dalen.

Conclusie

Hoewel Dermapharm zich momenteel in een uitdagende marktfase bevindt, wijzen verschillende technische indicatoren op een mogelijke bodem en herstel. Het aandeel moet echter boven kritieke niveaus blijven om deze trendomslag te bevestigen. Investeerders zouden een herovering van de 38-wekenlijn en een doorbraak van eerdere hoogtepunten als positieve signalen moeten beschouwen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.