DAX: let op deze kortetermijnsteun

De DAX heeft al acht handelsdagen geen beweging meer laten zien. Deze ‘stilstand’ onderstreept de consolidatiefase van de Duitse beursgraadmeter, die de laatste tijd keer op keer is besproken. Soms leer je meer van consolidaties dan van de daarmee gepaard gaande oplevingen. Dit zou op dit moment opnieuw het geval kunnen zijn, omdat alle pauzes sinds afgelopen najaar constructief zijn geweest. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Trendbevestigende Patronen

Zowel de vlagpatronen van december/januari en april als de huidige zijwaartse beweging hebben een trendbevestigend karakter. Deze patronen geven aan dat de markt zich in een stabiele fase bevindt en mogelijk klaar is voor een nieuwe beweging.

Belangrijke Steunpunten

Afgezien van deze fundamentele overwegingen biedt de uurgrafiek van de DAX momenteel een spannende ontwikkeling. Met ongeveer 18.500 punten vormen het hoogtepunt van 8 mei en het dieptepunt van 24 mei samen met de 200-uurlijn (momenteel op 18.505 punten) een belangrijk steunpunt. Deze niveaus fungeren als een cruciaal toevluchtsoord voor de markt.

Mogelijke Doorbraak

Als het beschreven steunpunt wordt doorbroken, zou de hierboven beschreven consolidatie veranderen in een topformatie (zie grafiek). Dit zou een significante verandering in de marktdynamiek kunnen inluiden. Handelaren kunnen op dit niveau kortetermijnafdekkingen plaatsen om zich tegen mogelijke verliezen te beschermen.

Conclusie

De huidige consolidatie van de DAX biedt waardevolle inzichten in de markt. De stabiliteit en de constructieve pauzes sinds het afgelopen najaar suggereren een mogelijke opwaartse beweging. Echter, het cruciale steunpunt rond de 18.500 punten moet nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een doorbraak van dit niveau kan een verandering in de trend betekenen, wat van belang is voor handelaren die hun posities willen optimaliseren.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.