Chevron gooit de handdoek in de ring

Gaat Chevron de handdoek in de ring gooien? Je zou het wel zeggen. Het bedrijf heeft plannen om de komende vijf jaren $ 80 miljard aan de belegger terug te geven.

Chevron denkt zijn voornemens waar te kunnen maken onafhankelijk van de olieprijs. Er moet nog beter op de kosten gelet worden en er moet zuinig aangedaan worden met de investeringen. Die investeringen blijven $ 19 – $ 21 miljard per jaar bedragen.

Chevron neemt zijn beslissing op het moment dat meer en meer beleggers twijfelen aan de toekomst van fossiele brandstoffen . Die twijfels zijn tweeledig. Er is een groeiende consensus onder beleggers dat de CO2 uitstoot omlaag moet. Daar komt bij dat zoeken naar olie een wel heel dure affaire aan het worden is.

Chevron lijkt met zijn nieuwe beleid gehoor te geven aan de twijfels bij zijn beleggers. Is dit het begin van het einde van Big Oil? Dat is toch een overhaaste conclusie.

Het gerucht gaat dat Shell werkgroepjes van millennials geformeerd heeft met als opdracht scenario’s te ontwikkelen hoe financieel te profiteren van klimaatverandering en de daarbij horende transities.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.