Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggen in het internet

De onderstaande ETF – ooit gelanceerd door Merrill Lynch – bevat momenteel 12 internetbedrijven uit de VS. De zwaarste weging in deze tracker hebben Amazon.com, eBay en Yahoo. De ETF bereikte oktober j.l. een top van $ 84,09 en is sindsdien gedaald naar $ 68,90 afgelopen vrijdag. Desondanks staat de ETF YTD nog op een klein winstje van 0,2 %. In euro’s een mooie outperformance! Daarmee is de ETF overigens nog wel ver verwijderd van zijn hoogste koers ooit uit de gouden dot.com tijd van $ 169,65 in maart 2000 (Those were the days).

Tip van de Week Koop: Internet HOLDRS (HHH)

Echter, niet alleen nemen de verkopen via internet sterk toe (Amazon en Priceline zijn samen goed voor 56 % van deze ETF) maar ook nemen de verkopen an sich toe (zie de verkopen van Black Friday in de VS). De daling van de afgelopen maand bieden een prachtige gelegenheid tegen een mooie koers in te stappen in de overgebleven winnaars uit een hype uit een ver verleden. Natuurlijk, u kunt ook het aandeel Aazon.com zelf kopen (een van de grote winnaars van de laatste jaren) maar met deze ETF heeft u meer spreiding.

Wanneer uitstappen?

Wilt u ook weten wanneer er uitgestapt wordt uit deze beleggingen? Neem dan een abonnement op onze Critivestor nieuwsbrief.

U kunt kiezen voor een proefabonnement van 1 maand voor slechts 39 euro inclusief BTW of een driemaandabonnement voor 99 euro inclusief BTW.

 Klik hier voor meer informatie en meldt u aan via:critivestor@dekritischebelegger.nl. Vermeld uw naam, adres, mobiele telefoonnummer, uw woonplaats en land en tevens voor welk abonnement u kiest.

Datum advies: 28 november 2011
Koers: $ 68,90
ISIN Code: US46059W1027

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Beleggen in het internet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *