Beleggen in cyberbeveiliging beschermt tegen recessie

In een wereld die steeds meer digitaal wordt, wordt cybersecurity een cruciaal onderdeel van onze dagelijkse levens en bedrijfsvoering. Het belang van investeren in digitale veiligheid wordt steeds duidelijker. Deze investeringen bieden niet alleen bescherming tegen cyberdreigingen, maar kunnen ook een veilige haven zijn in tijden van economische recessie. Ontdek hoe beleggen in cybersecurity kan bijdragen aan de veerkracht van uw portfolio, zelfs in uitdagende economische tijden.

Dit artikel benadrukt het groeiende belang en de waarde van cybersecurity en Software as a Service (SaaS) bedrijven in de huidige digitale economie. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  1. Groeiende markt: De wereldwijde cybersecuritymarkt wordt gewaardeerd op $154 miljard in 2022 en wordt verwacht te groeien tot $425 miljard tegen 2030. De totale potentiële kans zou wel eens zo hoog kunnen zijn als $2 biljoen.
  2. Noodzaak van cybersecurity: Bedrijven, organisaties en overheden nemen cybersecurity steeds serieuzer naarmate ze zichzelf proberen te beschermen tegen frequentere en geavanceerdere aanvallen.
  3. Veerkrachtige budgetten: Zelfs in een moeilijkere economische omgeving, zijn cybersecurity budgetten veerkrachtiger, omdat klanten prioriteit geven aan digitale transformatie – en de behoefte aan digitale bescherming.
  4. SaaS-bedrijven: Software as a Service (SaaS) bedrijven staan klaar om te profiteren van de vraag naar dergelijke diensten, aangezien de uitgaven aan alle cloud-applicatie SaaS door eindgebruikers naar verwachting zullen stijgen van $167.3 miljard in 2022 naar $232.3 miljard in 2024.

Dit artikel suggereert dat cybersecurity en SaaS-bedrijven een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid kunnen zijn gezien hun groeipotentieel en de toenemende vraag naar hun diensten.

Bedrijven die onvoldoende investeren in cybersecurity zichzelf maken zich kwetsbaar voor aanvallen, vergelijkbaar met een huis zonder inbraakalarm en een ontgrendelde deur.

Het meest relevante voor beleggers is waarschijnlijk het groeipotentieel van de cybersecurity- en SaaS-markten, evenals het idee dat deze sectoren veerkrachtig kunnen blijven, zelfs in moeilijke economische omstandigheden.

De Groeiende Waarde van Cybersecurity

Cybersecuritybedrijven kunnen een aantrekkelijke defensieve optie bieden voor technologiebeleggers die bescherming zoeken tegen verslechterende economische omstandigheden. Over het algemeen wordt verwacht dat de schade door cyberaanvallen tegen 2025 jaarlijks zal oplopen tot $10,5 biljoen – een stijging van 300% ten opzichte van de niveaus in 2015. Daarom zegt Jeremy Gleeson, portefeuillebeheerder bij AXA Investment Managers, dat bedrijven, organisaties en overheden cybersecurity steeds serieuzer moeten nemen naarmate ze zichzelf proberen te beschermen tegen frequentere en geavanceerdere aanvallen.

“Het wereldwijde cybersecurity markt werd gewaardeerd op $154 miljard in 2022 en wordt verwacht te groeien tot $425 miljard tegen 2030,” zegt hij. “Echter, de totale potentiële kans zou wel eens zo hoog kunnen zijn als $2 biljoen, aangezien bedrijven niet altijd voldoende niveaus van producten en diensten aannemen, terwijl de huidige beschikbare oplossingen niet allemaal voldoen aan de steeds veranderende behoeften van klanten.”

De Rol van SaaS-bedrijven

Software as a Service (SaaS) bedrijven staan klaar om te profiteren van de vraag naar dergelijke diensten, gelooft hij, aangezien de uitgaven aan alle cloud-applicatie SaaS door eindgebruikers naar verwachting zullen stijgen van $167.3 miljard in 2022 naar $232.3 miljard in 2024.

“Een gebrek aan interne vaardigheden en de schaal van investeringen die nodig zijn om bij te blijven met het veranderende cyber risicolandschap – aangezien cybersecurity moet bijblijven met technologische innovatie – zijn enkele van de redenen waarom veel bedrijven zich wenden tot externe leveranciers, die cybersecurity inkopen als SaaS.

“Naast cybersecurity omvatten andere soorten SaaS-producten klantrelatiebeheer, workflowautomatisering om de efficiëntie te verbeteren en bedrijfsbeheeroplossingen zoals het samenbrengen van human resources en financiële systemen.”

Conclusie

Gleeson zegt dat SaaS-bedrijven tekenen van gezonde groei vertonen ondanks een uitdagend economisch klimaat, waardoor de sector een aantrekkelijke kans biedt voor beleggers die op zoek zijn naar meer defensieve technologieaandelen in de huidige omgeving.

“Veel SaaS-bedrijven blijven groei vertonen, zelfs in een uitdagende economische omgeving. Bijvoorbeeld ServiceNow, dat bedrijven in staat stelt hun IT-serviceverzoeken te beheren, zag de omzet in het tweede kwartaal van dit jaar met 23% groeien ten opzichte van het jaar ervoor.

“We zien potentiële langetermijnkansen binnen SaaS naarmate bedrijven op zoek gaan naar efficiëntie en digitalisering omarmen, met deze onderliggende structurele trend die techbedrijven in deze ruimte ondersteunt. Met zijn potentieel voor schaalbaarheid, herhaalde inkomstenstromen en een steeds groeiende markt van potentiële klanten zien we goede mogelijkheden voor potentiële groei in deze sector.”

In conclusie, zowel cybersecurity als SaaS bieden aantrekkelijke investeringsmogelijkheden gezien hun groeipotentieel en de toenemende vraag naar hun diensten. Beleggers die op zoek zijn naar veerkrachtige sectoren die bestand zijn tegen economische recessies zouden deze gebieden serieus moeten overwegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.