Goud: Profiteer van de andere eindejaarsrally

Terwijl de winter nadert en de dagen korter worden, gloeit er een warme gloed aan de horizon voor beleggers in goud. De goudmarkt heeft een opmerkelijke maand achter de rug, met sterke technische signalen die wijzen op een mogelijke eindejaarsrally. Maar dit is niet zomaar een eindejaarsrally. Dit is de ‘andere’ eindejaarsrally – een unieke kans die zich voordoet in het licht van seizoensgebonden trends en marktdynamiek.

De Opwaartse Beweging

Oktober was een bijzondere maand voor de goudprijs op de beurs. Eerst was er een stresstest van de steunzone van de 38-maandenlijn (momenteel bij 1.840 USD) en de verschillende hoog- en dieptepunten rond 1.800 USD. Uiteindelijk dienden deze steunen als springplank voor een dynamische opwaartse beweging.

Technische Indicatoren

Deze dynamische opwaartse beweging resulteerde in een opvallende witte maandelijkse kaars, die ook de lichamen van de vier voorgaande beursmaanden omsluit. Er is dus sprake van een viervoudige “bullish engulfing”. Maar er had zelfs meer mogelijk geweest, want het edelmetaal heeft de hoogste maandelijkse slotkoers in de geschiedenis maar net gemist!

Toekomstige Vooruitzichten

Vanwege de beschreven bewegingsdynamiek zou de goudprijs de recordstanden bij 2.070/2.072 USD in het vizier moeten nemen, vooral omdat de factor “seizoensgebondenheid” voor extra rugwind zorgt. Zo komt het vaak voor dat er in november/december van het Amerikaanse verkiezingsjaar een sterke koersontwikkeling plaatsvindt.

Conclusie

Vrij vertaald: de iets andere eindejaarsrally! Een laatste argument: “triple bottoms never hold”, is een oude handelswijsheid. De spiegelbeeldige situatie doet zich momenteel voor bij de goudprijs. Dienovereenkomstig zou “triple tops always break” zorgen voor een heel groot investeringskoopsignaal.

In dit artikel hebben we gekeken naar recente bewegingen van de goudprijs, onderzocht welke factoren deze rally kunnen voeden, en overwogen hoe beleggers kunnen profiteren van deze spannende ontwikkeling.

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Speciale Aanbieding!

Tot en met 6 november bieden wij onze lezers een GRATIS gram goud aan iedereen die een account aanmaakt en minimaal €100 investeert. Mis deze gouden kans niet!

Duik vandaag nog in de wereld van goud met GoldRepublic en laat uw beleggingsportfolio schitteren! Klik hier om uw account te openen.

Uitleg van technische termen

  • 38-maandenlijn: een gemiddelde van de koersen van de afgelopen 38 maanden.
  • Bullish engulfing: een patroon op een grafiek waarbij een witte candle de lichaam van een zwarte candle volledig omvat. Dit wordt als een positief signaal gezien.
  • Seizoenspatronen: de tendens dat een bepaalde markt of asset class in een bepaalde periode van het jaar een bepaalde richting in gaat.
  • Triple bottom: een patroon op een grafiek waarbij de koers drie keer een dieptepunt bereikt.
  • Triple top: een patroon op een grafiek waarbij de koers drie keer een piek bereikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.