fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De redenen om enthousiast te zijn over de Europese banksector zijn niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Dat schrijft zakenbank UBS. Nog steeds weten de Europese macro-economische cijfers de verwachtingen te overtreffen. Daarnaast verwacht de broker dat de Europese Centrale Bank medio 2019 de rente zal verhogen. Als de markt dit ook in gaat prijzen, zal vanaf medio dit jaar de 12-maands euribor gaan stijgen. Dat zal dan zeker de interesse van beleggers wekken.

Ook vermogensbeheerder OHV is positief op banken. De rentecurve in de eurozone wordt steeds steiler. Hierdoor neemt de rentemarge toe en kan de winst bij banken toenemen. Op de Europese kapitaalmarkt met een looptijd van 10 jaar is de rente op obligaties in 2017 gestegen mede dankzij de aantrekkende economie. De spaarrente volgt de rente op de geldmarkt, waar leningen met een korte looptijd worden verhandeld. Als gevolg van het monetaire beleid van de ECB is en blijft de korte rente laag. Dit steeds groter wordende verschil in de lange en korte rente biedt beleggers in banken kansen.

Banken zijn veiliger geworden

Door strengere regelgeving moeten banken meer kapitaalreserves aanhouden en zijn veel banken gestopt met het zogeheten handelen voor eigen rekening. Het merendeel van de Europese banken zijn goed door de stresstesten van de centrale banken gekomen en daardoor veiliger geworden.

Renteverwachting

We verwachten dat de 10 jaars rente verder zal stijgen. Met een inflatie van 1,5% is een rentevergoeding van minder dan 0,50% niet voldoende. Deze situatie kan mede bestaan door dat de Europese Centrale Bank iedere maand voor tientallen miljarden aan obligaties opkoopt en daarmee de absolute rentetarieven beïnvloedt.

Inspelen op de bankensector

Voor beleggers die willen inspelen op de bankensector in de eurozone is er een tracker gelelecteerd.  Wilt u weten welke tracker dit is en welke kansen 2018 voor u biedt? Vraag dan het gratis rapport aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *