Arm Holdings: het volgende AI-aandeel die u moet hebben?

De opwinding rond kunstmatige intelligentie (AI) blijft groeien, en het nieuwste aandeel dat meegezogen wordt in de AI-hausse is Arm Holdings PLC (ARM), dat in september genoteerd werd aan de Nasdaq. De huidige koers is $128,53.

Arm Holdings plc is een Britse multinational die halfgeleiders en software produceert, met zijn hoofdkwartier in Cambridge. De meeste inkomsten komen van de ARM processors, hoewel het bedrijf ook software en computersystemen verkoopt. Het bedrijf is leidinggevend wat betreft chips voor mobiele telefoons.

AI Stimuleert Groei: Arm-aandelen stijgen bij AI-uitgaven

Op 8 februari steeg de waarde van ARM-aandelen met 47,8%, nadat de prognose van de chipontwerper werd verhoogd dankzij investeringen in AI. CEO Rene Haas benadrukte dat de AI-kans nog in een vroeg stadium zit en verklaarde op Bloomberg TV: “AI is geenszins een hype-cyclus. Wij geloven dat AI de meest diepgaande kans in ons leven is, en we staan pas aan het begin.”

Positieve Vooruitzichten: Betere cijfers dan voorspeld

In het indrukwekkende kwartaalrapport voorspelde Arm een omzet van $850 miljoen tot $900 miljoen voor het maartkwartaal, ruim boven de voorspellingen van analisten van $778 miljoen. Aangepaste winst per aandeel werd geschat op ongeveer 30 cent, aanzienlijk hoger dan de schatting van Wall Street van 21 cent. Arm verhoogde ook de omzetprognose voor het boekjaar 2024 naar een bereik tussen $3,16 miljard en $3,21 miljard.

Arm in een Notendop: Technologie in diverse producten

Voor degenen die niet bekend zijn met Arm: het is voor 90% eigendom van het Japanse Softbank Group (SFTBY). De technologie van Arm wordt toegepast in een breed scala aan producten, van smartphones tot auto’s en huishoudelijke apparaten.

Unieke Rol in de Semiconductor Industrie: Efficiënte chipontwerpen

Arm verkoopt licenties voor chipontwerpen aan fabrikanten, die royalties betalen voor het gebruik van deze ontwerpen in hun producten. Het unieke aspect van Arm’s chipontwerpen is dat ze minder energie verbruiken per eenheid prestatie dan concurrenten. Deze energie-efficiëntie heeft Arm geholpen om de standaard te worden voor mobiele processoren, met een marktaandeel van 99%.

Arm en AI: Toekomstige Groei in Datacenters en Automotive

Arm heeft sterke groeifactoren, zoals de overstap van klanten naar de nieuwe V9-technologie, die een hoger royaltytarief heeft. Deze technologie wordt al gebruikt in grote AI-modellen van bedrijven zoals Nvidia, Microsoft en Amazon. Arm blijft ook marktaandeel winnen in datacenters en de auto-industrie, waar energie-efficiëntie cruciaal is.

Waarom Arm Aandelen Kopen?

Er zijn verschillende redenen om Arm-aandelen te kopen. Allereerst heeft het bedrijf veel ruimte om royaltytarieven te verhogen, vooral nu hun ontwerpen integraal deel uitmaken van de nieuwe datacenter/AI-computinginfrastructuur. Daarnaast heeft SoftBank minder dan 10% van Arm verkocht tijdens de beursgang, waardoor het aanbod op de markt beperkt blijft.

Conclusie: Arm is Onderdeel van het Grotere AI-Verhaal

Terwijl sommigen beweren dat Arm voornamelijk een CPU-bedrijf is en AI-computing vooral wordt aangedreven door GPU’s, wijst het verhaal naar een andere richting. Arm speelt een essentiële rol in de opkomende datacentermarkt en zal naar verwachting een belangrijke speler blijven bij de herbouw van deze infrastructuren.

Als belegger kunt u profiteren van de groeiende rol van Arm in de AI-sector en de veelbelovende vooruitzichten in datacenters en de automotive-industrie. Arm is financieel gezond en heeft een veelbelovende toekomst voor de boeg. Koop Arm-aandelen onder $150 per aandeel en positioneer uzelf voor succes in de evoluerende wereld van kunstmatige intelligentie.

Let op: De auteur van dit artikel, Tony Daltorio, heeft geen posities (direct of indirect) in de genoemde effecten op de publicatiedatum. Alle informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.