Mercedes-Benz: koersdoel van €75 in zicht?

De koers van Mercedes-Benz is de afgelopen weken sterk gestegen. De analisten van HSBC wijzen op een potentieel koersdoel van €75, wat een stijging van meer dan 10% zou betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland. Het ontstond in 1926 na de fusie tussen de firma’s Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en Benz & Cie. van Carl Benz tot Daimler-Benz AG.  Onder het merk Mercedes-Benz worden personenauto’s en -busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens en vliegtuigen geproduceerd.

Dubbele bodem gevormd

De koers van Mercedes-Benz doorbrak in februari een belangrijke weerstandszone, waardoor een “dubbele bodem” werd gevormd. Dit is een bullish patroon dat wijst op een verdere stijging van de koers.

MACD en Relatieve Sterkte wijzen omhoog

De MACD-indicator, die de trend van de koers meet, is onlangs boven zijn signaallijn uitgebroken. Dit is een koopsignaal. De Relatieve Sterkte indicator, die de prestaties van de koers ten opzichte van de markt meet, is ook gestegen.

Koersdoel €75

De analisten van HSBC stellen een koersdoel van €75 voor Mercedes-Benz. Dit is gebaseerd op de technische analyse van de koers.

Afscherming

Om de behaalde winsten te beschermen, kunnen beleggers een stop-loss order plaatsen onder het recente opwaartse gat (tussen €68,66 en €70,36) of onder de 200-daagse voortschrijdende gemiddelde (momenteel €65,97).

Conclusie

De technische analyse van de koers van Mercedes-Benz wijst op een verdere stijging. De analisten van HSBC stellen een koersdoel van €75. Beleggers die in Mercedes-Benz willen beleggen, kunnen een stop-loss order plaatsen om hun winsten te beschermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.