DAX bouwt weer kracht op

Hoewel de DAX vorige week vrijdag opnieuw slechts een geringe schommeling van minder dan 100 punten liet zien, was dit toch voldoende voor een nieuw recordniveau. Het aandelenbarometer kon inmiddels zijn hoogste stand uitbreiden tot 17.444 punten. Het rekenkundige koersdoel van de in december/januari voltooide vlag van 17.450 punten is bijna volledig gerealiseerd. Op weekbasis is bovendien een nieuwe opwaartse dynamiek te herkennen.

Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegt. Het kan profiteren van zowel een stijgende als een dalende markt. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

Positieve Ontwikkelingen

Na wekenlang te hebben gestreden met het niveau van 17.000 punten, heeft de sprong erboven nu nieuw momentum ontketend. Als verdere bevestiging van de sterkte ontstond in de afgelopen week op de langere termijn een zogenaamd “wit blok”. Als we de koersbeweging beschouwen als een opwaartse uitbraak uit de zijwaartse beweging, dan , dan betekent dat een verwacht doel van 17.600 punten.

Potentiële Terugvalzones

De twee recente koersgaten op dagbasis, bij 17.280/17.158 punten en 17.004/16.958 punten, fungeren als eerste belangrijke steunniveaus. Kortlopende tradingposities kunnen op basis van deze niveaus worden afgeschermd.

Conclusie

De DAX toont momenteel een positief momentum en heeft recentelijk nieuwe hoogten bereikt. Met de opwaartse trend op weekbasis en het behaalde recordniveau, lijkt de sterkte van de Duitse standaardwaarden zich voort te zetten. Beleggers dienen echter alert te blijven op mogelijke terugvalzones aan de onderkant en kunnen kortetermijnhandelsposities hierop afstemmen.

Niveau Punten
Weerstand 17.600
Steun 1 17.280/17.158
Steun 2 17.004/16.958

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.