Apple naar recordhoogte!

We hebben onlangs gesproken over “de moeder van alle trading ranges” voor Apple aandelen. De koers vertoond de afgelopen vier kwartalen een zijwaartse trend, wat duidt op een periode van consolidatie. De recente uitbraak uit deze trading range is een positief signaal en kan wijzen op een verdere stijging van de koers.

Twee bullish patronen:

Het is interessant om naar de kwartaalgrafiek van het aandeel te kijken om te zien hoe groot de doorbraak was. De aandelenkoers bleef vier opeenvolgende kwartalen gelijk voordat er onlangs een doorbraak was. Dit verhoogt de kans op een duurzame doorbraak naar hogere niveaus.

Koersdoel
Puur wiskundig gezien kan het koersdoel van het trendbevestigende koerspatroon worden geschat op ongeveer USD 235. Dit is waar de dingen interessant worden, omdat het technologieaandeel eerder een bredere handelsbreedte had gevormd tussen USD 125 en een goede USD 180. Het echt spannende is echter dat deze grotere trading range ook een koersdoel heeft van USD 235. Met andere woorden: twee formaties – hetzelfde koersdoel!

Stoploss 
De oude weerstandszone rond USD 200 kan nu dienen als steunpunt. Mocht de koers terugvallen, dan is dit een strategisch niveau om opnieuw in te stappen.

Conclusie:
De technische analyse van Apple-aandelen is erg bullish. De recente uitbraak uit een consolidatiepatroon en de aanwezigheid van twee bullish patronen met een gelijke koersdoel bieden kansen voor verdere stijging. De oude weerstandszone rond USD 200 kan dienen als een koopkans bij een eventuele terugval.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.