DAX: patroon wijst op koerswinst

De DAX vertoont kracht boven belangrijke niveaus en vormt een bullish consolidatiepatroon, ondanks een lage omzet. Dit creëert een nieuw koopsignaal met een koersdoel van 19.200 punten. Steun komt van sterke Amerikaanse beurzen en gunstige seizoensgebondenheid. Beleggers dienen te voorkomen dat de koers terugvalt in de consolidatievlag.

Bullish consolidatiepatroon na twee maanden consolidatie

Na twee maanden van consolidatie breekt de DAX uit een bullish consolidatiepatroon. Dit patroon wordt gevormd door een periode van zijwaartse koersbewegingen, begrensd door twee parallelle trendlijnen. De uitbraak uit dit patroon wordt gezien als een bullish signaal, wat betekent dat beleggers verwachten dat de koers verder zal stijgen.

Koersdoel 19.200 punten op basis van vlagstijging
De hoogte van de vlagstijging, de periode van zijwaartse koersbewegingen, suggereert een koersdoel van 19.200 punten. Dit is gebaseerd op de projectie van de vlagmast, de verticale beweging die voorafging aan de consolidatieperiode.

Steun van S&P 500 en Nasdaq-100 recordhoogtes
De Amerikaanse beurzen, met name de S&P 500 en Nasdaq-100, bevinden zich op recordhoogtes. Dit sentiment kan overslaan naar de DAX en de koers verder ondersteunen.

Gunstige seizoensgebondenheid, vooral in Q3
De seizoensgebondenheid is gunstig voor de DAX, met name in het derde kwartaal. Dit komt doordat beleggers in deze periode vaak hun portefeuilles herzien en op zoek zijn naar nieuwe investeringskansen.

Stop-loss onder dalende trendlijn van correctiefase
Om de recente uitbraak te behouden, is het belangrijk om te voorkomen dat de koers terugvalt in de consolidatievlag. Beleggers kunnen de dalende trendlijn van de correctiefase gebruiken als een stop-loss order op korte termijn. Dit is een order om te verkopen wanneer de koers onder een bepaalde prijs daalt, om verdere verliezen te beperken.

Conclusie
De DAX is klaar voor verdere koerswinst op basis van een bullish consolidatiepatroon, sterke Amerikaanse beurzen en gunstige seizoensgebondenheid. Beleggers dienen echter alert te blijven en een stop-loss order te gebruiken om hun risico te beperken.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.