Apple: Hoe kan een analist zo ongelijk hebben ?

Iedereen houdt van Apple. Klanten, beleggers , Wall Street-experts. Slechts één persoon is de constante klager: Rod Hall, een analist bij Goldman Sachs. Hall volgt al bijna drie jaar Apple – gedurende deze tijd heeft hij nooit aanbevolen de aandelen te kopen. Gelukkig hebben veel effectenmakelaars niet naar zijn advies geluisterd.

Deze week deed hij het weer. Hij gaf een verkoopadvies op Apple. Voor de negende keer dit jaar. Voordien was zijn beoordeling altijd “neutraal”.

De nieuwste Apple-update van Hall klinkt echter niet pessimistisch: de iPhone-presentatie van het Amerikaanse technologiebedrijf bevatte volgens de Goldmann enkele verrassingen. Maar dat zou geen invloed hebben gehad op zijn schattingen.

Zijn richtprijs: $ 80. Tegenvallerpotentieel: 34 procent.

Er is veel spot op internet. MacDailyNews noemt de analist “gewoon slecht”: “In 2019 vroeg Hall serieus of iemand een 5G iPhone zou kopen, aangezien 5G niet veel zou doen voor gebruikers. Hoe erg is dat, alsjeblieft? ”

Hall kan het niet schelen. Hij is koppig over Apple. “We geloven niet dat services en wearables Apple kunnen helpen groeien”, zegt Hall. “Om optimistisch te zijn voor het aandeel, zou de groep de schattingen voor omzet en EBIT moeten overtreffen.”

De aandelenmarkt ziet het echter heel anders. Sinds Hall’s eerste analyse in februari 2018 is de Apple-koers met precies 195 procent gestegen. De marktbrede S&P 500 groeide in deze periode slechts met 29 procent.

Toch blijft Goldman bij Hall en laat hem oordelen over Apple. Hij geeft betere adviezen voor de andere aandelen die hij volgt, zodat Tipranks, een beoordelingsportaal voor analisten, het drie van de vijf sterren geeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.