DAX: stilte voor de storm ?

De Duitse aandelenmarkt herstelt zich donderdag van de koersdaling: de DAX steeg met 1,1 procent naar 12.840 punten ’s middags. Gisteren, donderdag, verloor de leidende index 2,5 procent en sloot op 12.703 punten. Het dieptepunt van de dag was 12.600 punten, meer dan 400 punten lager dan het slot van de vorige dag. Dat was de sterkste daling in ruim drie weken.

Gemaksbeleggen

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

De duidelijke koersstijgingen rond lunchtijd zouden verband kunnen houden met de korte vervaldatum op vrijdag. Opties op indices en individuele aandelen eindigen in de loop van de dag.

Ook koopjesjagers stuwen de koersen. Langetermijngerichte investeerders gebruikten de lagere koersen weer om in te slaan, zo werd vanuit de handel gezegd. Dankzij de koopjesjagers steeg de leidende Duitse index Dax rond het middaguur met 0,58 procent naar 12.777,68 punten. Maar er was geen grote beweging in de handel. Effectenmakelaars waarschuwden dat het beleggerssentiment nog steeds bedrukt is.Er heerst een “bedrieglijke stilte voor de storm”, schreef marktwaarnemer Timo Emden.

Op weekbasis ziet het er niet goed uit voor de Duitse referentie-index ondanks de huidige winsten: er is momenteel een min.

En de situatie blijft kwetsbaar. Volgens de marktexperts van Hessische Landesbank (Helaba) zal de onzekerheid onder marktpartijen waarschijnlijk groter blijven gezien de verdere toename van het aantal coronagevallen en politieke onzekerheden zoals de presidentsverkiezingen, de strijd om het Amerikaanse hulppakket en het hangende spel rond Brexit.

Steun wordt weerstand

Zoals aangekondigd, lag de focus van gisteren op de DAX® op de ondersteuning – en deze test faalde vreselijk. Met een neerwaartse kloof werden significante voortschrijdende gemiddelden in het bereik van 12.900 direct ondermijnd en naarmate de handel doorging, zakte de Duitse blue chip-index naar 12.599 punten, het laagste niveau sinds 2 oktober. Immers: een daaropvolgend herstel van een goede 100 punten resulteerde in een licht positieve lange lont op de dagkaars. Toch was het dagelijkse verlies van tweeënhalf procent het hoogste sinds 21 september.

Minstens één opwaartse trend in het bereik van 12.500, bepaald door de opvallende dieptepunten eind juni en eind september, bleef intact. De voortschrijdende gemiddelden van de laatste 55 dagen, op 12.865 en 12.910 zijn daarentegen nu weer weerstanden die moeten worden herwonnen. De bovenkant van het gisteren geopende gat is 12.975 punten en dus in het bereik van de 38-dagenlijn, wat ook belangrijk is op middellange termijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.