Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Koop zilver en verkoop dollar

De edelmetalen hebben het moeilijk: zowel goud als zilver staan in de correctiestand, aan de andere kant werd de US-dollar sterker. Maar als het aan de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs ligt, dan is dit slechts een tijdelijk fenomeen. In de ogen van analisten moeten beleggers de Amerikaanse dollar verkopen en in zilver beleggen.

Er is een toenemend risico dat de Amerikaanse dollar (zoals gemeten aan de hand van de dollar-index) naar het laagste punt sinds 2018 zakt als Joe Biden de verkiezingen van 3 november wint. “De risico’s verschuiven in de richting van een zwakke dollar en we zien relatief weinig kans dat we een positief resultaat voor de Amerikaanse dollar zullen zien”, schrijven de analisten van Goldman Sachs.

De dollar-index (“Dixie”), een mandje met valuta’s ten opzichte van de dollar.

Volgens Goldman Sachs zou een zwakkere dollar echter zeer positief zijn voor edelmetalen. Dit wordt vergezeld door een tweede rapport van Goldman Sachs-analist Mikhail Sprogis, die zilver omschrijft als een koop en de zonne-energie-industrie ziet als de motor achter de vraag naar zilver. “Met zilver in de range van $ 24 en enkele mogelijke verrassingen op zonne-energie in de komende maanden, heropenen we de handel”, schreef Sprogis. De vraag van de zonne-industrie vertegenwoordigt momenteel ongeveer 18 procent van de industriële vraag naar zilver. Goldman ziet het aantal nieuwe zonne-installaties tussen 2019 en 2023 met 50 procent toenemen.

Het valt nog te bezien of de vraag naar zonne-energie de zilverprijs daadwerkelijk zal doen stijgen, of dat het de investeringsvraag zal zijn, die de afgelopen jaren vooral doorslaggevend is. Maar in feite zijn er aanwijzingen dat zilver de correctie had moeten afmaken (of op het punt staat te eindigen). Aandeelhouders verwachten de komende maanden ook aanzienlijk hogere zilverprijzen.

Analist Anna Sokolidou omschrijft zilver als een geweldige belegging waarmee u uw vermogen kunt verdubbelen in de komende jaren . Zij denkt dat de zilverprijs in de komende drie jaar naar de $50 gaat.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Koop zilver en verkoop dollar”

  1. Avatar

    De zilver en goudprijs zullen verdubbelen, IN DOLLARS , en de Dollar Devalueert met 50% ,

    voor Europeanen die dus euro’s hebben geen winst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *