Alphabet op hoogste koers ooit

Het heeft even geduurd, maar de aandelen van Alphabet hebben eindelijk een nieuw recordhoogte van 161,70 USD kunnen bereiken. De bijzondere charme van de huidige uitbraaksituatie ligt vooral in twee aspecten:

Doorbraak uit een jarenlange trend
Ten eerste brak de koers van Alphabet uit de horizontale trend. Het aandeel bewoog zich de afgelopen drie jaar tussen tussen ongeveer 85 USD en ongeveer 152 USD.

Sluiten van een koersgat

Ten tweede heeft Alphabet voorafgaand aan deze doorbraak een ‘koersgat’ gemaakt (144,73/147,01 USD), dat tot nu toe nog niet is opgevuld (zie grafiek). Dergelijke ‘gaten’ kunnen in de toekomst belangrijke steunpunten vormen, dus dit niveau kan worden gebruikt als een nauwkeurige bescherming tegen verlies.

Onbekend Gebied
In het “onbekende gebied” voorbij de oude uitbraakmarkeringen bij ongeveer 150 USD, definieert de 138,2% Fibonacci-projectie van de volledige correctie van 2021/22 bij 178,32 USD een van de weinige overgebleven doelen. Interessant is dat de recente koersontwikkeling tegelijkertijd kan worden geïnterpreteerd als een “V-formatie”, die een vergelijkbaar doel suggereert.

Langetermijnpotentieel
Op de lange termijn geeft de hoogte van de genoemde schuifzone zelfs een potentieel aan van bijna 70 USD, of een koersdoel van bijna 220 USD.

Steun en Weerstand Niveaus voor Alphabet Aandelen:

Niveau Prijs (USD)
Steun 1 144,73
Steun 2 147,01
Weerstand 1 178,32
Weerstand 2 220,00

Conclusie
De recente prestatie van Alphabet Class A-aandelen illustreert een gezonde groei en potentieel voor verdere stijging. De doorbraak van belangrijke niveaus en het openhouden van de opwaartse gap wijzen op een positief sentiment onder beleggers. Met een duidelijk gedefinieerd koersdoel en ondersteuningsniveaus lijkt Alphabet goed gepositioneerd voor toekomstige groei.

Bron: HSBC

Trading Strategie:

Gezien de recente doorbraak van het weerstandsniveau van $161,70, zou een mogelijke trading strategie kunnen zijn om te profiteren van verdere stijgingen in de koers van Alphabet aandelen.

  1. Instapmoment: Wacht op een eventuele pullback naar het vorige weerstandsniveau van $161,70, dat nu dient als steun. Dit biedt een gunstig instapmoment voor long-posities.
  2. Stop-loss: Plaats een stop-loss order net onder het steunniveau van $152 om het risico te beperken in geval van een neerwaartse beweging.
  3. Koersdoel: Het koersdoel kan worden vastgesteld op basis van technische analyse, zoals de Fibonacci-projectie van de recente stijgingen. Een realistisch doel zou bijvoorbeeld de Fibonacci-projectie van $178,32 kunnen zijn.
  4. Geduldig handelen: Wees geduldig en wacht op bevestiging van verdere stijgingen voordat u posities inneemt. Het is belangrijk om de markt nauwlettend te volgen en eventuele ontwikkelingen of signalen van omkering te observeren.

Door deze strategie te volgen, kunnen traders profiteren van de bullish momentum van Alphabet aandelen en potentieel rendement genereren terwijl ze het risico beperken door middel van een zorgvuldige positionering van stop-loss orders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.