DAX: trendbevestiging na correctie?

De DAX maakte gisteren een pas op de plaats na de sterke rally van de vorige dag. De index testte het Fibonacci-niveau van 18.068 punten, maar wist dit niet te nemen. Ondanks deze terugval is er nog steeds reden tot optimisme. De DAX heeft de 50-daagse gemiddelde lijn (momenteel op 17.823 punten) als steunpunt gebruikt en vormt daarmee een zogenaamde “correctieflag” (zie grafiek).

Deze technische indicator suggereert dat de recente daling een gezonde correctie was op de sterke stijging van de voorgaande weken. De DAX is nu klaar om zijn weg naar het recordhoogtepunt van 18.567 punten, bereikt op 2 april, voort te zetten.

Voor dit constructieve scenario kan de koersontwikkeling van de DAX-koersindex mogelijk een aanvullend argument leveren, aangezien de DAX zonder rekening te houden met dividenden recentelijk een ideale pullback heeft gemaakt naar de oude uitbraakniveaus rond 6.900 punten.

Als bescherming in de performance-index dient echter de combinatie van de voormalige bovenste grens van de vlag (momenteel op 17.877 punten) en het eerder genoemde 50-daags gemiddelde (17.823 punten). Hoewel er nog twee handelsdagen te gaan zijn, blijft de DAX duidelijk op koers wat betreft het herstelpotentieel na drie opeenvolgende rode weekkaarsen (zie “HSBC Daily Trading” van 22 april).

Niveau Prijs
Steun 1 17.823 punten
Steun 2 17.877 punten
Weerstand 1 18.068 punten
Weerstand 2 18.567 punten

Conclusie
De DAX heeft een correctievlag gevormd, wat wijst op een voortzetting van de stijgende trend. De 50-daagse gemiddelde lijn en de bovengrens van de correctievlag fungeren als steunniveaus. De DAX heeft het potentieel om zijn recordhoogtepunt van 18.567 punten te overtreffen.

Bron: HSBC

Wij verwachten aanhoudende heftige bewegingen.  Ons DAX-Easy systeem kan daar heel efficiënt op reageren. Het kan ook profiteren van een daling van de beurs. Vraag nu de gratis brochure aan. KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.