Fresenius stuit op cruciale weerstand

Het aandeel van Fresenius Medical Care (FMC) heeft zowel in december als in februari een belangrijke technische hindernis getest. Echter, een sprong eroverheen, wat een echte doorbraak zou zijn, is tot nu toe niet gelukt.

De weerstandszone

De weerstandszone bestaat uit de 38-weken-lijn (momenteel op 37,50 EUR) en het herstelhoogtepunt van december vorig jaar (39,52 EUR). Deze zone wordt verder versterkt door de 50% correctie van de laatste neerwaartse impuls van juli tot oktober bij 39,89 EUR.

Stabilisatie en hoop
Na de terugslag op de beschreven barrière is er de afgelopen weken een stabilisatie opgetreden rond de 35 euro. Dankzij deze ontwikkeling kunnen beleggers hopen op een groter bodemvormingsproces, (zie grafiek) dat pas voltooid zou zijn bij een sprong over de besproken hindernissen.

Een sprankje hoop: de MACD
Een extra sprankje hoop wordt gegeven door de MACD, die net een nieuw instapteken heeft gegenereerd. Hierdoor is de trendvolger op alle door ons bekeken tijdsniveaus – dagelijks, wekelijks en maandelijks – nu weer positief te interpreteren.

Potentieel vooruitzicht
Conservatief berekend, zou een succesvolle uitbraak een potentieel van 5 euro opleveren, wat zeer goed overeenkomt met de hoogtepunten van ongeveer 45 euro die in 2023 werden bereikt.

Steun en Weerstandsniveaus

Niveau Waarde (in EUR)
Steun 35
Weerstand 37.50 (38-wekenlijn)
Weerstand 39.52 (Herstelhoogtepunt van december)
Weerstand 39.89 (50% correctie van de laatste neerwaartse impuls)
Koersdoel 45 (Hoogtepunten van 2023)

Conclusie
Het FMC-aandeel heeft een belangrijke technische hindernis getest, maar een sprong eroverheen is tot nu toe niet gelukt. Beleggers kunnen echter hopen op een groter bodemvormingsproces, dat pas voltooid zou zijn bij een sprong over de besproken hindernissen. De MACD geeft ook een sprankje hoop, met een nieuw instapteken dat net is gegenereerd. Bij een succesvolle uitbraak zou er een potentieel van 5 euro kunnen zijn.

Bron: HSBC

Trading Strategie

Met de technische analyse van Fresenius Medical Care (FMC) in gedachten, kunnen beleggers de volgende strategie overwegen:

  1. Wachten op een doorbraak: Beleggers kunnen wachten op een duidelijke doorbraak boven de weerstandsniveaus, vooral boven de 39,89 EUR, om een potentieel opwaartse trend te bevestigen.
  2. Instapmomenten identificeren: Zodra een doorbraak boven de weerstandsniveaus plaatsvindt, kunnen beleggers overwegen om in te stappen en long-posities in te nemen.
  3. Stop-loss orders plaatsen: Het is belangrijk om stop-loss orders te plaatsen net onder de steunniveaus, zoals bijvoorbeeld onder 35 EUR, om mogelijke verliezen te beperken als de koers zich tegen de verwachting in beweegt.
  4. Doelstellingen instellen: Beleggers kunnen doelstellingen stellen voor winstnemingen, zoals bijvoorbeeld bij het bereiken van eerdere hoogtepunten rond 45 EUR, en overwegen om hun posities geheel of gedeeltelijk te sluiten.
  5. Voortdurende monitoring: Het is essentieel om de markt en de koersontwikkelingen van FMC voortdurend te monitoren, zodat beleggers snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden en de strategie dienovereenkomstig kunnen aanpassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.