Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX,TomTom, Goud en Zilver

Er is in een nieuwe dip op korte termijn in de AEX op komst. Blijf voorlopig voorzichtig met TomTom. Goud en Zilver zijn op weg naar nieuwe toppen. Olie maakt even pas op de plaats. Daarnaast een bespreking van Elsevier, USG en Nokia. Dat waren onderwerpen die besproken werden met technisch analist Dick Otto tijdens de jongste live chatsessie (gisteren) van De Kritische Belegger.

Hieronder ziet u het verkorte chatverslag.

Nieuwe dip op korte termijn?

Verwachten jullie nog steeds een nieuwe dip op korte termijn?

Ja, alhoewel wij wachten op een eerste beweging, we zijn reactief, we wachten dus op een eerste daling alvorens wij groen licht geven, of in dit geval rood licht. Voor de AEX zou zo’n eerste beweging bijvoorbeeld moeten uitkomen rond 350, gevolgd door een klein herstel. Komen er daarna nieuwe bodems dan geven wij koersdoelen 330 en uiteindelijk 300.

AEX 10 februari 2011
AEX 10 februari 2011

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

TomTom: blijf voorlopig voorzichtig

Op het moment van schrijven heeft Matrix geen posities in TomTom. Het ziet er naar uit dat de daling van 8 naar 7 een vervolg krijgt. De verdubbeling van 4 naar 8 is naar alle waarschijnlijkheid een eerste trend vanaf de bodem, die gevolgd wordt door een tussentijdse correctie. Voorzichtig zijn dus voorlopig.

TomTom 10 februari 2011
TomTom 10 februari 2011

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Olie: voor nu even pas op de plaats

Ik dacht dat het nieuws van Wili-Leaks over de olievoorraden wel van invloed kon zijn op de TA.

Wij beperken ons tot de grafieken.

Dat er 40% minder olie is in Saoedi-Arabië is wel bekend?

Wij gaan er vanuit dat alles is verwerkt in de koersen. Al het nieuws dat van invloed is op de prijsontwikkelingen wordt perfect weergegeven in de koers van nu, zekerheden, onzekerheden etc.Wat betreft de olieprijzen.Wij kijken naar West Texas Crude. De stijging zet niet echt door, moeilijk moment. Opnieuw boven $93 is sterk. Dan verwachten we een verdere stijging, voor nu even pas op de plaats.

Ik had meer explosiefs verwacht.

Boven $93 is dat goed mogelijk. Tot die tijd even afwachten omdat een terugval loert.

Bodemvorming Goud

Ik las dat op dit moment instituten zoals pensioenfondsen, zoals pensioenfondsen, gedwongen om goud te verkopen. Daar wel iets gaande?

Wat ons betreft is het patroon van Goud inderdaad bodemvorming. Wij verwachten een nieuwe aanval op de top , $1420). En uiteindelijk zelfs daarboven, $1500 en verder. Wel een speculatief signaal, stop onder de bodems van vorige week.

Zilver: op weg naar nieuwe toppen

Weer op weg naar nieuwe toppen. Wel al iets verder in ontwikkeling dan Goud. Zilver is al wat verder gestegen. Maar ook hier verwachten wij een nieuwe top. Targets 32,50 en wellicht verder.

Zilver 10 februari 2011
Zilver 10 februari 2011

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Reed Elsevier

Ik heb vorige weeks calls geschreven op uitgevers. Die lopen nu nogal scheef. Kan ik ze het beste doorrollen, vanuit de visie van TA?

Doorrollen is zeker in een oplopende markt gevaarlijk. Volatiliteit laag, en waar stopt de beweging?

De visie van TA is nu toch dalend, een nieuwe dip?

Op het moment van schrijven heeft Matrix geen positie in Elsevier. Als we kijken naar Elsevier dan zien we daar een krachtige stijging in de voorbije weken die mogelijk nog even voortzet. Nu rond de toppen 10.20. Gaat de koers daarboven kan er een sprong worden gemaakt. Gevaarlijk dus.

USG

Wat zeg je van USG?

Op het moment van schrijven heeft Matrix geen positie in USG. Ook USG is boven de toppen uitgekomen, maar lijkt te vertragen. Zeker geen koopsignaal. Wij zouden adviseren lopende posities te beschermen met een goede ondergrens.

Nokia kopen?

Nokia, het bedrijf kwam met nieuws dat het abominabel gesteld is. Wanneer zitten we aan de koopkant?

Eigenlijk een aandeel om vanaf te blijven. Nog wel wat ruimte. Wellicht richting 13, maar het lange termijn beeld is zwak.

Einde verslag

Forum

Steeds meer bezoekers doen mee aan ons FORUM. Het biedt de gelegenheid om kennis te delen en van gedachten te wisselen. Ik nodig u van harte uit om lid te worden van ons Forum en actief mee te doen.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Gratis nieuwsbrief

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *