Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Aandeel van de maand: TKH Group

In de rubriek Aandeel van de Maand probeer ik bedrijven aan de orde te laten komen waar ik op enigerlei wijze wat in zie. Dat kan zijn dat ik het een kwalitatief fraai bedrijf vind met een stevig fundament waardoor het aandeel op langere termijn een outperformer is, zoals in het geval Aalberts. Evengoed is het mogelijk dat ik het betreffende fonds grafiektechnisch kansrijk vind voor een verdere koersstijging, zoals in het geval VOPAK. Mijn derde Aandeel van de Maand voldoet aan beide criteria. Want TKH Group scoort een ruime voldoende op basis van zowel fundamentele analyse als technische analyse.

Feiten en cijfers

TKH Group, voorheen bekend onder de naam Twentsche Kabel of kortweg TWEKA, levert systemen en netwerken binnen de sectoren elektrotechniek, ICT en industrie. Kernactiviteit is de productie van en handel in speciale bekabeling. Door de jaren heen is TKH een goed geleid, degelijk winstgevend bedrijf en daarmee een vrij rustige belegging gebleken. Het bedrijf is minder grillig dan branchegenoot Draka waarmee het nogal eens wordt vergeleken, het aandeel toont dan ook minder uitschieters.

Ook TKH heeft geleden onder de recessie in navolging van de kredietcrisis maar wist het hoofd vrij eenvoudig boven water te houden en is in de zwarte cijfers gebleven behoudens de eerste helft van 2009. Netto is over heel dat jaar een kleine winst geschreven van 7 cent per aandeel, maar dan wel na afschrijving van lasten als goodwill. Als blijk van vertrouwen is het dividend intact gebleven op 0,50 euro per aandeel. De eerste helft van dit jaar laat een duidelijk herstel zien met een nettowinst van 16mln euro (0,43 per aandeel) of 17,9mln voor afschrijving van goodwill. Voor heel het jaar wordt een resultaat tussen 34 en 38mln euro verwacht, een vrij conservatieve schatting. Ik ga uit van de consensusschatting onder analisten van een winst per aandeel van 1,00 euro voor 2010 met een dividend dat 0,55 euro zal bedragen. In 2011 kan de winst verder toenemen.

De balanspositie van het bedrijf is al jaren gezond en stabiel. Netto bankschulden bedragen op dit moment ongeveer 95mln euro. Het eigen vermogen bedraagt 291mln op een balanstotaal van 676mln ofwel een solvabiliteit van 43%. De aanwezige goodwill op de balans wordt stapsgewijs geactiveerd en in het nettowinstcijfer tot uitdrukking gebracht. Goodwill die ontstaat door de periodieke overnames van het bedrijf bedoeld om de totale omzetgroei van het bedrijf te versnellen. TKH zegt op dit moment een oorlogskas van 100mln euro te bezitten ten behoeve van nieuwe overnames.

Koersgrafiek

Zoals in de inleiding aangegeven is het aandeel TKH ook om grafiektechnische redenen interessant. Onlangs is uitgebroken boven een weerstandslijn die rond en net boven 16 euro lag. Hiermee lijkt de koersstijging, ingezet begin 2009, een nieuwe fase in te gaan met als doel 18 tot 20 euro. De zone rond 16 euro moet in deze nieuwe situatie als steun gaan dienen.

Koersverloop TKH Group laatste 4 jaar
Koersverloop TKH Group laatste 4 jaar

Eenmaal boven 17 euro is de schade van het jaar 2008 weggewerkt waarmee is aangetoond dat het aandeel over deze periode duidelijk beter heeft gepresteerd dan de AEX index. Immers deze is bij lange na nog niet in de buurt van de standen van begin 2008. Dat begin 2009 een aandeel TKH Group even minder dan 7 euro deed toont echter ook aan dat het aandeel vatbaar is voor beurscorrecties en dan soms harder wordt getroffen dan een groter AEX- of Midkap fonds.

Oordeel

Het aandeel TKH Group is een oude favoriet van VermogensVisie waar ik al menigmaal een middellange termijn positie in heb aanbevolen en zelf ook heb ingenomen. Begin 2010 heb ik op ruim 14 euro afstand gedaan van de aandelen, naar nu blijkt een overbodige actie doordat de goede prestaties van het bedrijf het aandeel verder hebben doen oplopen. De duidelijke prognose voor het jaarresultaat én de charttechnische uitbraak maken de weg vrij voor een verdere klim richting 20 euro, waarbij 15 euro als stoploss gehanteerd mag worden. Ook over een langere periode gezien blijft dit aandeel een outperformer en is het een van de eerste namen die ik op het oog heb zodra een correctie de aandelen onevenredig hard afstraft. Op 11 november aanstaande zal de trading update over het derde kwartaal hopelijk de goede prestaties van het bedrijf kunnen bevestigen.

Leon Hillen
VermogensVisie Nederland

Disclaimer: Privé long TKH Group op moment van publiceren. Auteur bespreekt vaak posities uit eigen handelspraktijk, welke elk moment van aard en karakter kunnen veranderen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Aandeel van de maand: TKH Group”

 1. Avatar

  Geachte Leon Hillen,

  Ik zit op het Kamerlingh Onnes Reitdiep College in Groningen en voor ons vak Management en Organisatie moeten wij een praktisch opdracht uitvoeren over aandelen en beleggen. Eén van de onderdelen is dat wij een interview moeten regelen met een beurskundige. Natuurlijk is de kans klein dat wij elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Maar wij mochten ook online iemand vragen stellen. Na een lange tijd zoeken naar iemand die misschien onze vragen zou kunnen beantwoorden, heb ik u gevonden. Zou u mij misschien terug kunnen mailen als u de tijd hebt om een paar vragen van ons te beantwoorden. Mijn email-adres is : greg._.coewl@hotmail.com ; Ik hoop spoedig van u te horen en dat u ons met deze kleine gunst kunt helpen.

  Dit zijn de vragen die wij aan u zouden willen stellen;
  1. Waar kijk je naar als je een aandeel wil kopen?
  2. Als je verlies maakt, hoe kun je zo snel mogelijk herstellen?
  3. Hoe kan ik mijn aandelen verzekeren tegen waardedaling?
  4. Wat betekent een faillissement voor mijn beleggingen?
  5. Hoe bent u in aanraking gekomen met de beurs?
  6. Kunt u ons een laatste advies geven voor leerlingen die wellicht later iets willen doen met beleggen?
  7. Wat is uw grootste succes geweest?

  Hoogachtens,
  Greg Augier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *