Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het aandeel Time Warner genomineerd voor een Emmy

Time Warner is een van de leidende mediaondernemingen uit de Verenigde Staten. Time Warner heeft een filmdivisie (Warner Bros), televisiekanalen (Turner, CNN, Cartoon Network) en een videostream dienst (HBO). Omdat de vraag naar video-content nog steeds flink toeneemt, heeft Time Warner voor 580 miljoen dollar een 10 procent belang genomen in Hulu.
Zo zijn ze ook van een extern afzetkanaal verzekerd. Hulu is een live streaming en video on demand bedrijf, vergelijkbaar met Netflix.

Time Warner is met haar filmdivisie Warner Bros de belangrijkste en grootste maker van content in de wereld. Haar films genieten grote populariteit; niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten.

Naar verwachting zal wereldwijd de vraag naar content de komende jaren alleen maar verder toenemen. Opvallend is dat veel ondernemingen de hardware en de platforms om uit te zenden wel kunnen maken, maar dat de content, dat waar het uiteindelijk toch om draait, maar door enkele wereldwijde spelers wordt geproduceerd. Time Warner is één van de belangrijkste leveranciers daarvan.

Naast content in de vorm van video’s en films, ontwikkelt Time Warner ook videogames. Warner Bros scoorde afgelopen jaar beter dan ooit op het gebied van games dankzij titels als Mortal Kombat X en Batman: Arkham Knight. Warner Bros heeft (nog) veel meer potentie om goede en gewilde games te maken met haar grote hoeveelheid sterke namen en merken (naast voorgenoemde, ook: Lego, The Hobbit).

Dat content steeds belangrijker wordt, tekent zich ook af bij Virtual Reality en Augmented Reality. Voor de gehypte Pokemon Go game werkten diverse partijen samen om er een (doorslaand) succes van te maken. Eén heeft de sterke merknaam, de andere is het creatieve brein en de laatste bouwt het systeem. Recent kondigde Time Warner eveneens aan zich te richten op Virtual Reality. Virtual Reality kan niet alleen toegepast worden in films, maar ook in games. Eén Batman Virtual Reality game is al door een paar ontwikkelaars uitgeprobeerd en zal in oktober in de eerste winkels liggen. Diezelfde dag lanceert Sony ook haar Playstation 4 VR bril. Dit product biedt Time Warner nog meer kansen in die richting.

Daarnaast blijft Time Warner zich natuurlijk ‘gewoon’ richten op de bestaande business; het maken van TV, films en het onderhoud en de uitbreiding van de video on demand dienst.

De tweede kwartaalcijfers van Time Warner waren een ‘mixed bag’. De omzet viel weliswaar tegen, maar de winst en winst per aandeel waren juist fors beter dan verwacht. Time Warner verhoogde de winstverwachting voor het gehele jaar van 5,35 à 5,40 dollar per aandeel naar 5,35 à 5,45 dollar per aandeel. Over 2015 verdiende Time Warner 4,75 dollar per aandeel.

De tegenvallende omzet was te wijten aan de flimdivisie Warner Bros (-19 procent). Ook valutaverschillen hadden een negatieve impact op de omzet. Hier stond tegenover dat bij zowel HBO (+2 procent) als Turner Television (+6 procent) de verkopen van de abonnementen en advertenties beter waren dan verwacht. CNN was voor het derde opeenvolgende kwartaal dé nummer één nieuwszender in de leeftijd 18-49 jaar.

Van de eerder aangekondigde terugkoop van aandelen werden er in het eerste halfjaar 23 miljoen teruggekocht ter waarde van 1,6 miljard dollar. Er resteert nog een terugkoopprogramma ter waarde van ongeveer 3,4 miljard dollar.

Time Warner blijft met Warner Bros de belangrijkste (lees: grootste) producent van content ter wereld en wordt daarvoor beloond. Time Warner ontving 148 Emmy nominaties (waarvan 94 voor HBO en 15 voor CNN). Voor het zestiende jaar op rij waren dat er meer dan welk ander mediaconcern ook.

Met Time Warner in portefeuille hebben beleggers een onderneming die zich richt op groei in de mediawereld door onder andere haar sterke content. Time Warner kent met 14,5 keer de winst voor dit jaar een lage koers/winstverhouding. Het dividendrendement bedraagt ongeveer twee procent.

Gezien de lage waardering en het in mijn ogen grote groeipotentieel, heeft de koers van het aandeel, ondanks de koersstijging dit jaar, nog steeds veel opwaarts potentieel.

Auteur heeft privé geen positie, cliënten van Fintessa hebben het aandeel Time Warner in portefeuille. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten.

Martine Hafkamp
Fintessa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *