Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Aandeel Shell: licht aan het einde van de tunnel

Aandeelhouders van Royal Dutch Shell beleven een jaar om nooit te vergeten. Het oliefonds heeft immers koersverliezen van meer dan 50% geleden. Een ander detail is bijna nog belangrijker: in tegenstelling tot veel andere individuele aandelen is het herstel sinds de voorjaarsdieptepunt (EUR 10,30) uitgebleven.

In plaats daarvan moest het aandeel vorige week zelfs een nieuw dieptepunt accepteren van EUR 9,86. Op deze basis ontstond echter een omkeerpatroon van de kandelaar in de vorm van een “hamer”.

Royal Dutch Shell 4 november 2020
Royal Dutch Shell 4 november 2020, bron: HSBC.

Tegelijkertijd werd de steile bearish trend sinds half juni (momenteel op 10,53 EUR) terzijde geschoven. Dankzij deze ontwikkeling is er licht aan het einde van de tunnel gekomen. Dit wordt ondersteund aan de indicatorzijde, waar er een hele reeks positieve verschillen is (bijv.RSI, MACD, afstand tussen de Bollinger-banden). Hoewel dit nog steeds een stijging binnen de dalen trend is, wegen de kansen op herstel per saldo zwaarder dan de kansen.

Het laagste punt in mei op 13,44 EUR of de lijn van 38 weken (momenteel 14,11 EUR) bepalen de volgende bestemming. Als steun dient het bovengenoemde dieptepunt van maart.

Huidige koers : 11,45 EUR.

Geld verdienen in elke markt
Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van 82%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *