Herovering

De DAX kon het herstel dat begon voortzetten. De herovering van het wekelijkse draaipunt (11.804 punten) bleek de voorspelde katalysator te zijn. In combinatie met de opwaartse kloof van gisteren op 11.838 / 11.851 punten, zal het gemiddelde van de hoge, lage en slotkoers van de vorige week fungeren als de eerste steunzone.

De aandelenbarometer heeft ook de 200-dagengrens bereikt (momenteel op 12.081 punten). Dit niveau markeert het begin van de mogelijk beslissende weerstandszone aan de bovenzijde, die zich uitstrekt over de afvlakkingslijn van de afgelopen 200 weken (momenteel op 12.242 punten) tot het dieptepunt van eind juli (12.254 punten).

Aangezien het heroveren van deze zone de laatste formatie teniet zou doen, zou het zetten van een positieve koers neerkomen op een echte kaarttechnische bevrijding. Als dit lukt, kan de eindejaarsrally alsnog beginnen – met vertraging.

DAX 4 november 2020
DAX 4 november 2020, bron HSBC.

Geld verdienen in elke markt
Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van 82%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.