Wat brengt november ?

De belangrijkste aandelenbeurzen beleefden in oktober de slechtste maand sinds maart te midden van stijgende coronavirusinfecties, gedoofde stimulusbesprekingen en een inzinking voor Big Tech na kwartaalcijfers.

De Dow sloot oktober af met een verlies van 4,6%, de S&P 500 en de Nasdaq daalden respectievelijk 2,8% en 2,3%, terwijl de volatiliteit vorige week de VIX “angstmeter” zag stijgen tot het hoogste punt in vier maanden.

Traders lijken vanochtend wat opgewekter. De Dow Joens is zojuist met een plus van 1,5% geopend. De uitverkoop van de afgelopen dagen vermindert het risico voor een betwiste resultaat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“Ook al zijn we bang dat er nog een golf naar beneden kan komen als we weer een grote instroom van onzekerheid krijgen, we denken dat de aandelenmarkt zich nu goed aan het voorbereiden is voor een mooie netto vooruitgang in de komende twee maanden of zo”, zei Matt Maley, hoofd marktstrateeg bij Miller Tabak.

Ook de zogenaamde halloween-indicator wijst op een stijging van de beurzen. Deze stelt namelijk dat de rendementen op de beurzen hoger zijn in de maanden november tot april. Zie ook ons artikel: Halloween: stieren rijzen uit hun graf.

Geld verdienen in elke markt
Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een rendement van 72%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.