Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dit aandeel steeg 700%

Er zijn aandelen die het prachtig doen. Als belegger vergt dat veel speurwerk en niet iedereen heeft daar de tijd voor. Voor hen hebben we de tipper rapporten service ingesteld. Wilt u geen rendement missen en onze rapporten tijdig ontvangen? Neem dan een abonnement op onze Tipper-service.

Een parel onder de parel is is Nvidia (NASDAQ:NVDA), een aandeel die de afgelopen 5 jaar met 700% steeg. De producent van computerhardware zat in de lift na de bekendmaking van beter dan verwachte kwartaalcijfers dinsdag nabeurs. Het aandeel van de producent van computerhardware steeg bijna 12 procent. De leverancier van grafische chips en ARM systems-on-chips zag zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2018 met bijna 50 procent stijgen naar 1,94 miljard dollar. De winst steeg met 144 procent naar 507 miljoen dollar.

Source: Yahoo Finance
Source: Yahoo Finance

Degenen die verstand hebben van computers weten dat Nvidia voornamelijk een producent van videokaarten is. De vraag naar Nvidia stijgt voor diverse toepassingen in gaming, datacenter en de automotive industrie die graag de GeForce en Tegra chips kochten.

Waardering

Het aandeel wordt verhandeld met 40 keer de winst. Het gemiddelde in deze branche ligt op 28. Het aandeel lijkt daarom aan de dure kant.  Het wil daarom niet zeggen dat het niet koopwaardig is. Zakenbank Goldman Sachs heeft het koersdoel vandaag opgetrokken van $130 naar $165 en herhaalde het koopadvies. Dat betekent een opwaarts potentieel van ruim 23%. Beleggers onderschatten de lange termijn groeipotentieel van de chipfabrikant in de data center. Ook is de analist van de zakenbank positief verrast door de lancering van de nieuwe chip Volta en de daarmee gepaard gaande prestatieverbetering. Goldman Sachs is eveneens te spreken over de positie van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.