5 tips voor Sell in May

De koersen van  Microsoft, 51.78 -4.00 (-7.17%), Google 737.77-42.23 (-5.41%), Starbucks 57.68 -2.96 (-4.88%) gingen afgelopen vrijdag behoorlijk onderuit op slechte kwartaalcijfers. Ander opmerkelijk  nieuws was er van IBM 148.50-0.80 (-0.54%)   dit aandeel rapporteerde 16 kwartalen op rij een omzetdaling, u hoort het goed 16 kwartalen. Dat zegt genoeg over dit aandeel. Binnenkort beginnen wij met  optietips voor aandelen, zodat u zelfs aan IBM geld kunt verdienen. Wij van RendabelBeleggen.nl hebben daarvoor verregaande afspraken gemaakt met twee top optiehandelaren. Zo kunt u profiteren van actieve strategieën op aandelen in plaats van de `Buy en hold` strategie. De bomen groeien niet tot de hemel en dat geldt zeker voor aandelen.

Tip 1

AMD koerst op 3.99+1.37 (+52.29%)  , na het overtreffen van verwachtte kwartaalcijfers. Wij vinden dit een beetje overdreven, want AMD verliest nog steeds marktaandeel aan Intel31.64-0.33 (-1.03%) op CPU chips.  Op lange termijn is Qualcomm 52.64+0.97 (+1.88%) wellicht een betere optie gezien hun focus op de mobile chips en de auto-industrie markt.

Wij zien de koers van Qualcomm oplopen richting 60 USD per aandeel.

TIP 2

Netflix 95.90+0.92 (+0.97%), kwam met teleurstellende prognoses waardoor de koers daalde van 110 USD naar 95 USD per aandeel. Netflix rekent op een groei van 2 miljoen internationale abonnees in plaats van de door analisten verwachte 3,45 miljoen.

Je kunt zeggen dat de abnormale groei  afzwakt tot nog steeds imposante groei. De Amerikaanse groei zwakt met 500.000 verwachte abonnees ook af, zij het minder dramatisch. In het afgelopen eerste kwartaal kwamen er 6,74 miljoen abonnees bij, waarvan 2,23 miljoen in de VS en 4,51 miljoen elders, een record.
Netflix noteerde 6 dollarcent winst per aandeel op een omzet van 1,93 miljard dollar. De operationele winst kwam uit op 49,5 miljoen dollar en de nettowinst bedroeg 27,7 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er operationeel nog 97,5 miljoen dollar verdiend en bedroeg de winst 23,7 miljoen dollar. De internationale omzet steeg 57 procent, ondanks ongunstige valutaverschillen. Internationaal leed Netflix 104 miljoen dollar verlies.Toch zijn wij  over Netflix niet erg negatief. Als je maar op de dips in de aandelenkoers koopt en na een korte rit met winst weer uitstapt dan doe je het goed. Je moet handelen in dit aandeel en niet passief beleggen. Werken met een stoploss kan geen kwaad. Het aandeel blijft een groeiaandeel . Wij kopen tussen  80 en 85 usd per aandeel voor een ritje van 10-15% .

Tip 3

SMA Solar

Wereldwijd is zonne-energie een booming business. De verwachting is dat in 2016 voor 65,7GW aan solar installaties wordt geplaatst. Wij hebben  een aandeel voor u geselecteerd. SMA Solar Technology AG is een Duitse producent van omvormers voor de zonnepanelen. Dit aandeel hebben we eerder getipt.

De omvormer is het meest kwetsbare en tegelijkertijd het belangrijkste onderdeel van een zonnepanelen installatie. Voor velen die een zonnepaneel hebben aanschaft op hun dak zal te term omvormer bekend klinken. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijke stroom die een zonnepaneel produceert, omgevormd wordt tot wisselstroom. Omvormers gaan gemiddeld 16 jaar mee waar een zonnepaneel tot 30 jaar mee kan. Een zonnepaneel zal wel elke jaar iets minder efficiënt zijn maar ze gaan lang mee. De potentie van dit bedrijf is enorm groot, wij geloven dat dit aandeel richting 60 € kan stijgen binnen 1 jaar. Wij gaven eerder op 33 € ook al de tip Klik hier lees nog eens.


Tip 4

De ruwe olieprijs steeg van 26 USD naar 44 USD per vat , dit heeft ook gevolgen voor aardgas. De aardgasprijs volgt de prijs van ruwe olie. De prijs van een vat Brent olie is in  de laatste 3 maanden met 35% gestegen terwijl de gasprijs met 6,97% is gedaald. Wij zien hier een trading kans.

Wij verwachten dat de gasprijs oploopt richting 2,50
Ontvang gratis de optiestrategie op gas van Sylvain Piacenza.Tip 5

Dit is een Canadees bedrijf dat zowel gas als olie wint. Dit bedrijf lijdt nog verlies, maar bij een stijging van de olie- en gasprijs kan dit aandeel richting 1,50 USD. Speculatieve aankoop.


Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in  Opties en Futures brengt hoge mate van risico’s  met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. Aurea Asset Mangement LLC, aanvaard geen aansprakelijkheid voor enige vorm van schade. Aurea Asset Management is ingeschreven in het register van AFM.

Bron: Rendabel Beleggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.