Een eenvoudige strategie met groot rendement

Kleine Europese aandelen, ook wel “small caps” genoemd, kunnen een interessante beleggingsoptie zijn. Ze bieden mogelijk een hoger rendement dan grote aandelen, maar er is ook meer risico. In dit artikel bespreken we een eenvoudige beleggingsstrategie die u kunt gebruiken om te profiteren van de voordelen van small caps, terwijl u het risico beperkt.

De strategie

De strategie is gebaseerd op het feit dat small caps op bepaalde momenten van het jaar beter presteren dan grote aandelen. In de maanden januari en februari van elk jaar is het rendement van small caps historisch gezien hoger dan dat van grote aandelen. De rest van het jaar presteren small caps wisselend, met een dip in de zomermaanden.

Op basis van deze observaties kunt u de volgende strategie toepassen:

  • Investeer in januari en februari in de Stoxx Europe 200 small® index. Deze index omvat de 200 kleinste beursgenoteerde bedrijven in Europa.
  • De rest van het jaar investeert u in de Stoxx Europe 600® index. Deze index omvat de 600 grootste beursgenoteerde bedrijven in Europa.

Resultaten

Deze strategie heeft in het verleden goed gepresteerd. Als u deze strategie sinds de jaren tachtig had toegepast, had u een rendement behaald dat twee keer zo hoog is als het rendement van de brede markt (de Stoxx Europe 600 index).

Risico’s

Deze strategie is niet zonder risico’s. Small caps zijn over het algemeen risicovoller dan grote aandelen. Ze zijn gevoeliger voor economische schommelingen en kunnen harder dalen in een recessie.

Conclusie

Deze eenvoudige beleggingsstrategie kan u helpen te profiteren van de voordelen van small caps, terwijl u het risico beperkt. De strategie is gebaseerd op het feit dat small caps op bepaalde momenten van het jaar beter presteren dan grote aandelen. Door te investeren in small caps in januari en februari en de rest van het jaar in grote aandelen, kunt u uw rendement verhogen en uw risico verkleinen.

Tips

  • U kunt deze strategie zelf toepassen door aandelen te kopen in de Stoxx Europe 200 small® en Stoxx Europe 600® indices.
  • U kunt ook beleggen in fondsen die deze indices volgen.
  • Voordat u belegt, is het belangrijk om uw eigen onderzoek te doen en uw risicotolerantie te bepalen.

Disclaimer

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Investeer alleen geld dat u kunt missen. Beleggen brengt risico’s met zich mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.