Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Duitsers massaal aan de aandelen

De stijging van de beurskoersen heeft ook de Duitsers weer vertrouwen gegeven. Het aantal aandeelhouders in dit land steeg naar het hoogste niveau in tien jaar. Vooral gepensioneerden hebben belangstelling.

Enkele online makelaars hadden het al vastgesteld, maar dat lijkt nu bevestigd: de Duitsers herontdekken de aandelen! In 2017 steeg het aantal aandeelhouders met bijna 1,1 miljoen tot 10,06 miljoen, meldde het Duitse Share Institute (DAI) maandag. Dat is een toename van twaalf procent. Een op de zes Duitsers (15,7 procent) bezit dus aandelen of aandelenfondsen.

Beleggen in de Duitse beursgraadmeter ? U kunt zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

Zo wordt het niveau van vóór de financiële crisis opnieuw bereikt. In 2007 waren er meer dan tien miljoen directe en indirecte aandeelhouders. Daarna kromp het aantal aandeelhouders tot iets minder dan 8,4 miljoen, voordat het weer begon aan te trekken in 2011 .

Het zijn vooral de 60-plussers die deelnemen aan de nieuwe Duitse aandelenmarktrage. In 2017 steeg het aantal aandeelhouders met bijna 400.000 in deze leeftijdsgroep. Inmiddels is elke derde Duitse aandeelhouder ruim 60 jaar oud. Voor de 14- tot 39-jarigen investeert slechts één op de tien (10,5 procent) in aandelen. Immers, in 2017 was er een toename van 240.000 aandeelhouders onder jongere beleggers .

Duitse DAX steeds populairder

Beleggers kijken steeds meer over de grenzen omdat de AEX steeds meer een “Mickey Mouse” index wordt. De zwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever bepalen voor een groot gedeelte de richting van de Amsterdamse beursgraadmeter. Als daar ING, ASML en Philips aan toegevoegd worden dan wordt de trend bepaald door een handjevol aandelen.

De Duitse beursgraadmeter is de laatste jaren populairder geworden onder particuliere beleggers. Dat komt door de hogere volatiliteit van deze beursindex. Ook de veel grotere liquiditeit spreekt steeds meer handelaren aan.

Na een periode van hard studeren en gebruikmakend van onze jarenlange ervaring bieden wij een systeem aan op de Duitse beursgraadmeter DAX: DaxTrader. Wij zijn sinds juni 2015 van start gegaan. Het kapitaal is per 11 februari 2018 aangegroeid van € 7.000 naar € 32.905. Dat is een rendement van ruim 370% oftewel € 25.905.

Brochures

Wilt u meer informatie over dit systeem? Neem dan contact met ons op . U kunt ons ook bellen/whatsappen: + 31 (0) 6 337 335 68.

Wanneer u ook geïnteresseerd bent om de signalen te volgen, dan kunt u kiezen uit de volgende twee mogelijkheden:

  1. AutoTraden vanaf 1 april 2016:  Ideaal bij weinig tijd.
  2. SMS- en E-mail abonnement: U doet alles zelf. U krijgt signalen per SMS en e-mail over de instap en uitstap.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *