Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zet u schrap voor herhaling van 1987

Beleggers moeten oppassen voor een mogelijke herhaling van de beurskrach van 1987 later dit jaar, gezien het vooruitzicht van renteverhogingen door de Federal Reserve en de stijgende inflatie,  Dat zegt Scott Minerd, Global Chief Investment Officer bij Guggenheim Partners, op dinsdag.

“Uiteindelijk zal de Fed erkennen dat drie renteverhogingen niet genoeg zullen zijn, maar in 2018 vier keer de rente verhogen, en de marktspeculatie zal toenemen dat er mogelijk vijf of zes renteverhogingen nodig zijn. Dat zal de druppel zijn die de emmer doet overlopen , ‘ aldus Minerd

Op maandag 19 oktober 1987, na grote dalingen op de Aziatische en Europese markten de week ervoor, dook de Dow Jones met 508 punten omlaag. Dat was een verlies van 22,6 procent en daarmee de grootste daling ooit in percentages.

Ondanks gezonde Amerikaanse bedrijfswinsten en economische groei, hebben inflatievrees en stijgende obligatierendementen al geresulteerd in een daling van 1.175 punten in de Dow Jones Industrial Average op 5 februari, de grootste ooit, maar in procenten was het slechts 4,6. procent.

De Amerikaanse consumentenprijsindex voor januari die vorige week werd gepubliceerd, steeg meer dan verwacht, met een totale CPI-inflatie van 2,1 procent, waardoor beleggers verwachtten dat de Fed de rente minstens drie keer dit jaar zou verhogen.

De rente op staatsobligaties in de VS stijgt sinds vorig najaar en begint de kosten van lenen voor consumenten en bedrijven te verhogen, waarbij de referentietarief voor 10 jaar vorige week 2,94 procent bereikte, tegen 2,08 procent in juli vorig jaar. De hypotheekrente steeg vorige week tot 4,57 procent, het hoogste sinds 2014. En de Amerikaanse dollar (DXY) is in de afgelopen 13 maanden met 15 procent gedaald.

“Vandaag hebben beleggers dezelfde zorgen als in 1987,” zei Minerd. Tegen augustus 1987 lagen de aandelen op recordhoogte, de Fed verhoogde de rente, de US-dollar stond onder druk en er was toenemende bezorgdheid over de inflatie, merkte Minerd op.

Stijging of daling van de beurzen? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 33.597 in de afgelopen 2,5 jaar. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *