Tip: Hoog en stabiel dividend

Hoog dividend aandelen zijn niet alleen laag gewaardeerd op dit moment maar ook een redelijk alternatief voor obligaties die steeds minder rente uitkeren. De verwachting op grote koerswinsten is niet erg hoog de komende jaren en het dividend zal naar alle waarschijnlijkheid een groot gedeelte van het totale rendement gaan uitmaken. En een belegging in grotendeels defensieve sectoren geeft in een onzeker beursklimaat ook meer houvast.

Tip van de week:  koop BNP Paribas Global High Income Equity Fund

Bovenstaand fonds belegt wereldwijd in goed verhandelbare aandelen van defensieve bedrijven met een hoog en stabiel dividend.

Belangrijkste holdings zijn: Total (olie), Novartis (farmacie), Roche (farmacie), Vodafone (telecom), Banco Santander (bank), Shell (olie), Procter and Gamble (consumenten goederen) en Telefonica (telecom).

Het rendement in 2009 was 21,6 % en is YTD 1,78 %. Het dividend bedraagt momenteel 5,14 %.

Het fonds is dagelijks verhandelbaar aan Euronext en heeft 1,7 miljard euro onder beheer.

Datum advies: 27 september 2010
Koers:  53,07
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: NL0006294167

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Heeft u vragen over deze tips of wilt u een suggestie of een opmerking plaatsen, doe dat dan op ons forum. Wij hebben een speciale topic hiervoor ingesteld: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/wat-heb-jij-in-je-portefeuille-van-de-tips-van-de-week.

1 gedachte over “Tip: Hoog en stabiel dividend”

  1. Dit fonds van BNP heeft volgens Morningstar een dividendrendement van o% (?) en over 3 jaar een rendement van min 10,51%. Niet om over naar huis te schrijven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.