Tip: hoog Amerikaans dividend

Tip van de week: iShares Dow Jones Select Dividend Index Fund (DVY)

Deze tracker bestaat uit 101 Amerikaanse aandelen geselecteerd op basis van hun hoge dividendrendement. De aandelen zijn geselecteerd uit de US Total Market Index, een brede index representatief voor de totale Amerikaanse aandelenmarkt.

Door selectie – vindt eens per jaar plaats – van aandelen met een hoog dividend en dus een lage KW-verhouding investeert de belegger consequent in goedkoop geprijsde aandelen. Het neerwaarts risico is zodoende lager dan de markt. Het hoeft het opwaarts potentieel zeker niet te frustreren.

Dit jaar bedraagt het rendement – sinds de jaarwisseling – 17,60 %. In 2009 werd er 7,7 % verdiend en in 2008 29,3 % verloren. Ter vergl. in 2008 verloor de AEX 52 %.

De huidige correctie biedt nieuwe kansen in deze tracker te investeren. Amerikaanse aandelen zullen de komende tijd interessant blijven als belegging. Het aandeel van Amerikaanse aandelen binnen de MSCI-Wereldindex is weer stijgende. Het dividendrendement van deze tracker is 3,77 %. Het dividend wordt ieder kwartaal uitgekeerd. De tracker is dagelijks verhandelbaar op de NYSE.

Datum advies: 28 juni 2010
Koers: $ 43,78
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US4642871689
Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Ivm vakantie de komende drie weken geen Tip.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

2 gedachten over “Tip: hoog Amerikaans dividend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.