Ook in Azië dividendsnoepjes

Nu de obligatiemarkten een enorme rally achter de rug hebben en tegen een top aan zitten te hikken (daarover zijn de meningen verdeeld, in ieder geval is de rente op bijvoorbeeld staatsleningen historisch laag) gaan beleggers op zoek naar alternatieven voor beleggingen die inkomsten genereren.

Solide aandelen met een hoog dividend zijn een mooi alternatief. In eigen land zijn Shell en KPN goede voorbeelden. Maar dat geldt wereldwijd. Door de slappe beurs zijn aandelen goedkoop en is het dividend hoog. Het is dan wel zaak bedrijven te kiezen waarvan het dividend redelijk zeker is.

Ook buiten Europa is de keuze voor dividendaandelen interessant. Bijvoorbeeld in Azië. De iShares DJ Asia/Pacific is een tracker met een mandje van 30 aandelen uit Australië, Nieuw-Zeeland. Singapore, HongKong en Japan geselecteerd obv hun hoge dividend. Top holdings zijn: Starhub (Singapore), Map Group (Australië), SP Ausnet (Austr.), Telecom Corp of New Zealand (NZld.), Telstra (Austr.) en VTEch (HongKong).

Het huidige dividendrendement bedraagt 4,5 % en wordt per kwartaal uitgekeerd. De tracker staat YTD 2 % in de min en staat genoteerd in USD (in EUR staat de tracker YTD dus wel in de plus). Een belegging met zowel groeiperspectief (gezien de regio) als inkomensperspectief.

Gratis nieuwsalert

Als u nog geen abonnement heeft op onze gratis nieuwsalerts kunt u lid worden. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Koers:  20,21
Datum advies: 30 augustus 2010
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B14X4T88

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Jan-willem Nijkamp
Fintessa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.